Archive for March, 2008

Esok Hari Lahir Hubby

Tak sampai 24Jam lagi adalah Hari Lahir My Hubby… Masih tak tau ape nak bagi … Ade la beberapa benda yang terlintas difikiran.. tapi semua mahal2 lah… Cemane ek?

Advertisements

Leave a comment »

Cameron oh Cameron




Jumaat lepas Yan sekeluarga g bercuti ke Cameron.. Ape lagi si adik bile dah bersiap die tak sabar2 nak kuar… Tak senang duduk..

Nasib baik dalam perjalanan Adik dan Abang tido.. takdelah Mama pening kepala. Bile bangun je Adik tersenyum2.. Gembiranya Mamat sorang ni…

On t. way balik, diorg tak tido… yan dah mula pening2 lalat… Half way Yasin ask me to drive.. Katanya bile kite drive, kite tak pening.. Betul… Yan pun bawak sampai Banting…

Takde bli ape.. cume teh berbagai perisa dan strawberry…

Leave a comment »

Jom masak



Heheh… Yan jadik surirumah sepenuh masa minggu lepas… Dalam 1 minggu tu Yan masak 1 kali jer… Haha… Hri lain Yan jaga anak-anak.. Nasib baik ade Kak Shely tolong masak… Jom tengok ape Yan masak…

Makanan kegemaran Yasin … cendawan masak sup ngan ayam masak lada hitam.. Ammar yang sabar menanti Mama masak…

Leave a comment »

Salah ke?

Salah ke jadi yang terbaik di antara yang terbaik?
Kenape org suke tak puas hati dengan org lain ?
Sebenarnya aku dah lama sedar, ramai org dah ade PHD tanpa perlu belajar di Univ.
Perasaan Hasad Dengki… Itulah yang aku paling benci…
Bukan aku nak berlagak… Tapi aku selalu dapat ape yang aku nak…
Sebab ape? Aku USAHA… tapi orang mungkin tak perasan cara aku, tapi cuma
nampak ape yng aku perolehi.
Jadi kalau nak sesuatu, kenela usaha lebih sikit, jangan bermusuh dengan orang, jangan
buat orang tak suka kite…
Aku ingat lagi kata2 bos lama aku, ” walaupun kite tak suka kat orang tu, tapi kite tak bole tunjuk yang kite benci dengan orang tu, be profesional… buat ape yang kite patut buat”
Betul… Aku dah praktikkannya… Hasil nya… Ape yang aku mintak tolong org, tanya orang, tak pernah aku temui kesukaran, kegagalan…
Bukan lah aku kata kite kene bodek … tapi kite buat ape yang patut… Jangan melebih, jgn pulak kurang…
Tak tau lah ape kate kalian…

Leave a comment »

Imran & Ammar tersayang

Mama sayang korang sangat….

Leave a comment »

Birthday Abang Imran – 2 Tahun Lah…

Imran dilahirkan pada 20 Februari 2006. Kira-kira 2 tahun yang lalu… Sorry Im, Mama & Papa buat celebration u’r b’day lewat sket… u’r Papa bz sgt…
Anyway Alhamdulillah … semuanya selamat …
Thanks to atuk and nenek. Dua2 belah datang memerihakan majlis. All my siblings

Leave a comment »