Hari yang menyayat hati aku…



Semalam… Patutnya Yan ade APPC kat pejabat… Tetiba dapat call dari my mum kata Paman Kahar accident… Berdiri bulu roma Yan.. Paman accident kat jalan besar depan pejabat ni.. (Depan Stadium Jugra) Yan serba tak kene dan terus call Hubby… Yan g amik die kat pejabat, terus g ke tempat kejadian… Ish… teruk betul kereta Paman… Kami tertanya2 ke mana Paman? Paman sorang ke? Paman ok ke? Argh… Yan dah nangis2 dah… Tak taula kenapa Yan sekarang amat sensitif… Bukan apa.. Rasa tanggungjawab tu dah macam jatuh kat kami.. sebab kami anak buah paling dekat dengan Paman… Yang paling sedih, Paman takde anak… So, kitorang la yang bawak die dari tempat accident ke balai utk wat report dan hantar die balik umah … Kete die = total lost.. Akibat dilanggar dari belakang dengan kuat semasa nak masuk simpang dan melanggar kete depan yang juga beratur, kereta Paman rosak teruk….Paman ok… Makcik Pah terhantuk kepala die.. dah g hospital dan balik umah..

Sayu je hati ni mengingat dan mengenang kan mereka berdua… Yan amik EL (emergency leave ) lantaran keletihan sebab berpuasa …
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: