Raya Keempat – Kapar & Bangi

Keluarga Hj. Mohd Shahar & Hjh. Hazizah (semua ada)
Ammar yang asyik nak keluar
Imran yang asyik berkepit dengan Papanye…
Adif.. Anak Kak Aja
Adoiya… Dedek suka tengok tempat lain tau… Mama syok sendiri…
Raya Keempat kami keluarga di Banting nak serang umah Kak Aja … Akak Yan yang kedua… So, pagi2 lagik bebudak ni Yan dah siapkan… Sebab kononnya nak gerak kul 9 pg dari umah Mama… Piiirah … Temberang je tu… Kul 10 gak gerak…
Dalam kul 11 kitorg sampai… Makan2 pastu g umah Mak Mentua Kak Aja .. dekat2 situ gak… pastu kan, kat umah Makcik tu ade sorg cucu die yang sebaya Imran… Dari mula kemunculannya… agak menakutkan… sebab tetiba menerkam anak2 Yan… dengan mainan die.. Ingatkan itu cara die nak ajak berkawan… yan pun biarlah Im main2 dekat dengan die… Tapi tengok2la jugak… Masa Yan tengah nak pakaikan diapers Ammar, that boy sudah terkam Imran… Die cekik Im.. Sampai bertanda lagik… Yan terus tinggal Ammar dengan Mr. Hubby untuk amik Imran.. Die dah melalak dah.. Merah kat leher die.. Bengang gak la bile anak orang wat anak kite macam tu… Tapi, Yan takdela buat pape kat budak tu… Biar MakPak die yang ajar.. Rupa2nya budak tu macam ade masalah sket… Sebab sampai sekarang die masih tak ble cakap… walau pelat pun… Dulu mase kecik.. die selalu nangis2 pastu hentak2 kepala kat dinding… Sorry to say, ade urat putus kot… Angin je kitorg… terus yan ajak blah… Malas nak panjang cerita… So, salam2 kitorg pun balik… menuju Bangi… Rumah Mak sedara Yan (sebelah Papa)
Mane Bibik? Die nak beraya dengan sedara die kat Kepong… So Yan hantar die kat Bus stand.. lepas breakfast…. So, Bibik bercuti selama 2 hari… esok petang (Hari Ahad) die kene balik menjalankan tugas seperti biasa…. Apasal Yan cerita pasal die? Ade sambungan sebenarnya…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: