Jamuan Raya Office Gue…

Jamuan yang berlangsung dalam hujan…

Akak Terpaksa…..

Office Yan wat Majlis Raya … Seperti biasa, ada makan2 ade cabutan bertuah, ade rusa, ade sate, ada ramai orang … Tapi tahun ni, tak macam tahun2 lepas.. Kalau 2 tahun lepas Yan datang berdua je ngan Hubby… dan Yan menang cabutan bertuah… Walaupun takdela best sgt… cuma hamper je…Tapi , yang penting berTUAH… Tahun lepas, Yan masih cuti bersalin… tapi sempat gak datang sekejap.. Cuma datang sekejap.. untuk amik cenderahati pendaftaran… Dan, Yan balik .. tinggalkan nombor Yan kat kawan.. Sekali lagi ada TUAH … Tahun ni? Agak pelik , Yan yang kene jadik ‘gadis’ eceh… GADIS KE? yang pegang balang nombor tu dan tolong pas hadiah kat pegawai… Adoiya… Takde ke gadis – gadis lain yang masih segar bugar.. Yan pun peliklah bos ni… Nape lah Yan yang dipanggil plak…

Yang Yan boring tu Bos No.2 dalam office ni, cakap Yan dah BASI… apelah penghinaan ni? Yan taulah Yan dah kahwin dah anak 2, tapi kalau dah Yan yang diharapkan nak buat macam mana? Taula Bos No.2 tu bujang lagi.. Dan dah tentu die nak Anak2 Dara yang ade kat depan tu.. Yan nak buat macam mana kalau ADIK2 tu dah tak nak… Terpaksa lah.. AKAK yang BASI ni buat ape yang AKAK sendiri tak berapa suka…

Almaklumlah … Yan kan pemalu.. tak nak lah menonjolkan diri sangat.. Tapi, bukan Yan nak kata apa… AKAK telah terpilih … Dan dah dijangka… TUAH Yan takde malam tu… Yan pulang dengan cenderahati dan kepenatan sebab kene tunggu sampai semua hadiah diberi…

Kepada Adik2, sekiranya anda2 semua dapat jadi BOS / Ketua kepada Kakak2 / Abang2 / Pakcik2 / Makcik2.. Tolonglah hormat sikit orang yang lebih tua… Jaga tutur kata… Itupun kalau nak orang bawahan hormat pada kita…

BOS No. 2 ni umurnya muda 2 tahun dari Yan … dan dah tentu muda bertahun-tahun daripada senior2 Yan yang lain… Ramai dah meluat dan menyampah dengan die ni…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: