Archive for November, 2008

Aktiviti cuti 15-16 November

Memula main-main jer…. (KONON) Eksen je tu… Bukan reti pun…

Amboi amboi amboi… (Ammar menjilat air masin)

Yuk pulang yuk…

Adoiya.. Lambat betul Yan update … sekarang nak cerita bende dah nak 2 minggu lepas… Yan berjalan ke Pangkor lor… Percutian ni tak dirancang sebenarnya… Yela.. lagipun Yan kan nak pindah umah 22hb… Kenapa la sibuk nak meraban (bukan cikgu Rahban) ke Pangkor plak…. Alkisahnya pejabat hubby dah rancang untuk adakan kursus untuk Ketua-ketua Kampung ..Jadi penginapan they all dah dibayar deposit… Pastu, KERAJAAN NEGERI tak bagi wat kursus luar dari negeri Selangor, jadi daripada rugi deposit tu, kami (staff2 Hubby dan keluarga memasing) pegila berhari Keluarga di sana…. kami sekeluarga naik kereta sendiri… Anak2 gue… Melasak yang amat… Sehingga gue hampir hilang sabar… Jadik, next time kalau nak jenjalan jejauh, Yan lebih rela drive, Hubby jaga anak…

So, cerita kat sana.. Sampai2 je check in… rehat2 dan tido jap.. Dah petang baru kami g jenjalan… Kami sewa motor je… Anak2 suka nak merasa angin sepoi2 tepi pantai… Dan akhirnya Hubby terjebak mandi laut…. Argh… Anak-anakku menggediks nak masuk air gak… dahlah tak pakai baju yang sesuai… (berseluar jeans dan t-shirt + pampers) Mamat-mamat tu selamba je berkubang dalam air laut tu… bengang betul Yan membayangkan kene membasuhnya nanti… Dengan pasir yang masuk setiap lubang… Argh… Yan tak mandi sebab…
1) Tak pakai baju sesuai
2) Yan ade melecet kat kaki… Pedih beb kalau kene air masin…
Imran takut air… Tapi die jadik tak kisah plak kali ni… maybe pasal jeles tengok adik die ngan Papa seronok main air…

Leave a comment »

Madagascar Headgear… Yan pun nak gak melaram pakai benda alah tu.. Si Ammar pantang benda letak kat atas kepala die… Jadi ble pakaikan masa tido je.. Si Imran biasalah.. Die pantang dipuji… Sanggup je pakai…

Leave a comment »

I’m Back

Dah lama sangat rasanya tak update… Yan sibuk lor… Tak sempat nak mengarang… Yan baru pindah rumah… Jadi Yan bercuti 3 hari.. Hari ni baru masuk office.. pagi tadi lawat2 blog u all pastu petang baru masuk balik untuk wat intro je kot… Rindu sebenarnya nak baca pasal u all sume.. Dan ade dah Yan kene tag… Okay… Yan akan cube update slow2… Apasal slow? Penat lor…. Sabar je la korang melayan aku ni… Hahahaha ( gelak jahat)

Leave a comment »

Menjawab Tag Yandarwisy

Okay … Yan cuba jawab tag Yandarwisy se’JUJUR’nya… hahahha…

6:00pg – Bangun, minum, mandi & bersiap ke pejabat
7:00pg – Bawak masuk semua barang yang perlu untuk anak2 -bawak umah Mama + keluarkan sampah…
7:30pg – Bergerak dari rumah Yan ke rumah Mama…
7:45pg – Gerak g kerja…
7:50 – 8:00pg – punch card, masuk pejabat, on air cond, on pc.. Duduk kejap..Amik air kosong kat pantry… Haus….
8:00 – 8:30 / 9:00pg – Mengadap PC bukak e-mail or blog
8:30 / 9:00pg – keluar makan pagi kat kedai-kedai area Banting..
10:00pg – masuk pejabat semula.. dok ngadap PC (blog or buat kerje or g site)
1:00ptg – carik makan tengahari… makan / bungkus
2:00ptg masuk balik pejabat (solat + makan kalau tadi hanya beli bungkus)
2:30 / 3:00ptg – Mula keje balik… Keje keje keje keje… Kengkadang kene g site ..
4:50ptg – solat Asar..
5:00ptg – bersedia untuk pulang….
5:15 – 5:30ptg dah ade kat umah Mama melayan anak2 sementara tunggu Hubby amik..
6:00ptg – mandikan anak2 (kalau diorg lum mandi)
6:45 – 7:00ptg – Hubby sampai umah Mama… kemas2 barang anak2 yang mane nak bawak balik…
7:00 – 7:20mlm – perjalanan balik rumah sambil menyinggah mane2 kalau nak beli makanan malam…
7:20 – 7:30 mlm – sampai umah sendiri… angkut keluar barang dari kete masuk rumah… On TV untuk anak2 leka…
7:40 – 8:00mlm – bergilir dengan Hubby (solat + mandi + jaga anak2)
8:00 – 9:00mlm – makan bergilir (selalu Yan makan dulu)
9:00 – 10:00mlm – melayan anak2 sambil tengok tv (kalau si Dedek nak tido, tidokan die dulu)
12:00pg – Yan akan bangun semula untuk basuh baju (2hari 1X) sambil tu iron baju keje…
1:00pg – bila dah siap sidai baju, Yan akan berhenti Iron baju… Sambung next2 day..Kalau kene mengemop lantai, Yan akan buat masa ni gak.. (kalau dah rasa tak sedap nak jalan… 1bulan 1X or 1 bulan 2X)
2:00pg – 6:00pg – Tido (bangun mengikut permintaan untuk buat susu Dedek..)

Nampaknya Yan hanya rehat waktu tido dan waktu berkerja… kalau kat site, Yan ade cabin sendiri.. Jadi, bila sampai aje site, Yan akan round dulu… Tengok pape yang patut, amik2 gambar untuk senang bila nak lapor pada bos, then, Yan akan masuk cabin tulis site diary + sign2 mane yang patut … Pastu Yan relax… selalu Yan baca majalh .. kengkadang Yan tido… Yan akan hanya ade kat site bila ade kerja-kerja ‘Standing Supervision’ = konkrit / load test / dismantle formwork.. selain daripada tu Yan lebih suka dok kat pejabat..
Ok.. Tapi sebenarnya jadual waktu keje dan rehat tu kengkadang berbeza.. Kebanyakan orang yang keje dalam bidang kami, akan release tension pada satu-satu masa.. Bila banyak keje, kene terus wat keje sampai siap dan bila takde keje urgent sangat, kami relax ( bukan tak wat keje tau..)
Harap Yandarwisy berpuashati dengan jawapan ‘JUJUR’ Yan ni..

Leave a comment »

NyanyianYan hari-hari..

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore
Can love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart but please don’t break it
Love was made for me and you
L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore
Can love is all that I can give to you
Love, love, love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart but please don’t break it
‘Cause love was made for me and you
I said love was made for me and you
You know that love was made for me and you

Leave a comment »

Yan nak pindah rumah…

Geng, Yan nak pindah rumah… Bukan rumah Yan… tapi umah Kuarters gak..Tapi besar sket.. Mr. Hubby punya.. Dekat sket ngan pejabat ngan umah Mama Papa Yan.. kalau jalan kaki pun sampai sebenarnya… Tapi berpeluh gaklah nanti… Penghuni sebelum ni bagi kuarters tu dah keluar hari Sabtu lepas… Kami pun datanglah… Kononnya Yan nak kira tingkap umah tu… Gila banyak… Pastu Yan tak bawak alat ukur plak… Bila tunjuk kat Mama a.k.a consultant jahit menjahit, die macam pening2 pastu nak ukuran gak.. Nampaknya terpaksala tangguh lagi beli kain untuk wat langsir…
Kenapa Yan kelihatan beria-ia sangat? Entah… Semangat keperempuanan ku sudah datang lagi…. TOLONG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yan berangan nak wat langsir ala-ala Inggeris gitu.. Ntah jadi tak… tengoklah nanti yer..

Leave a comment »

Temuduga Itu…

Orang ke 9 Bilk K
Ape motif amik gambor gitu?

Jumaat lepas (7/11/2008) Yan g Interview… Yan datang sampai lewat sket dari waktu sepatutnya… Masalah parking la ni.. Akhirnya wat double parking dan tinggal no.phone kat cermin depan… So, kalau ada pape, pemilik – pemilik lain ble call kite… Contohnya kalau nak keluar dari parking dan kete kite park blakang kete orang yang nak kluar tu, or kite nye kete gile2 menghalang perjalanan…. dan macam2 situasi lagi…

Okay, cite pasal Yan temuduga.. Yan sampai kul 8:20pg dan Yan ditemuduga pada pukul 11:40tghri… Mujur Hubby temankan… Kami bertukar tempat duduk 3 kali… Dan akhirnya dok depan pintu bilik yang bakal Yan masuk…

Bile masuk , macam biasa bagi salam dan selamat tengahari… Pastu bagi sijil2 sume kat penemuduga… Ade 2 orang jer.. Kebetulan Yan kenal plak penemuduga kedua (soalan teknikal).. Tak confident namanya, jadi Yan senyum saje.. Soalan, biasa2 jer.. Cuma ade sikit kene terangkan dalam bahasa Inggeris.. Then bahasa Melayu balik… Tiba turn teknikal, sekali die tanya soalan berkaitan Jabatan Pengairan & Saliran… Yang Yan tak berapa ingat plak tu MASMA (Manual Saliran Mesra Alam) siap bagi kata kunci – mengawal di punca… Ha… menggagau Yan mereka-reka jawapan… ntahlah ble diterima tak.. Yan redah jer… Dalam hati, “Tu lah… masa keje JPS tak nak amik tau…” Padan muka aku… Sampai sekarang Yan tak carik lagi jawapannya… Nanti kalau dah jumpa Yan cerita lagi ok… yang lain, mengenai pemberian permit pasir.. Tu lagi satu, Yan jawab je ikut pendapat Yan sendiri…dan adela sikit2 bende teknikal…

Bila keluar je bilik tu, Yan rasa lega sangat… sebab lenguh muka Yan senyum je sambil jawab soalan.. Yan bukan senang nak senyum ok…Kecuali Yan kenal, Yan senyumla kan..Pastu dahlah tak biasa pakai kasut bertutup depan belakang, ha amik… melecet sudah…walau dah pakai stokin pun menggigit gak kasut tu… sabo jela… Nasib baik bawak kasut lain dalam kete.. Menapak punya jauh.. Masuk2 kete Yan bukak kasut . Sampai sekarang pedih lagi…

Kesimpulannya , Yan rasa oaky je temuduga kali ni… siap gelak-gelak lagi dengan panel..Lantaklah.. tak kisahlah dapat ke tak… Janji Yan dah cuba…

Thanks to Mr. Hubby yang sudi temankan ….

Leave a comment »