Menjawab Tag Yandarwisy

Okay … Yan cuba jawab tag Yandarwisy se’JUJUR’nya… hahahha…

6:00pg – Bangun, minum, mandi & bersiap ke pejabat
7:00pg – Bawak masuk semua barang yang perlu untuk anak2 -bawak umah Mama + keluarkan sampah…
7:30pg – Bergerak dari rumah Yan ke rumah Mama…
7:45pg – Gerak g kerja…
7:50 – 8:00pg – punch card, masuk pejabat, on air cond, on pc.. Duduk kejap..Amik air kosong kat pantry… Haus….
8:00 – 8:30 / 9:00pg – Mengadap PC bukak e-mail or blog
8:30 / 9:00pg – keluar makan pagi kat kedai-kedai area Banting..
10:00pg – masuk pejabat semula.. dok ngadap PC (blog or buat kerje or g site)
1:00ptg – carik makan tengahari… makan / bungkus
2:00ptg masuk balik pejabat (solat + makan kalau tadi hanya beli bungkus)
2:30 / 3:00ptg – Mula keje balik… Keje keje keje keje… Kengkadang kene g site ..
4:50ptg – solat Asar..
5:00ptg – bersedia untuk pulang….
5:15 – 5:30ptg dah ade kat umah Mama melayan anak2 sementara tunggu Hubby amik..
6:00ptg – mandikan anak2 (kalau diorg lum mandi)
6:45 – 7:00ptg – Hubby sampai umah Mama… kemas2 barang anak2 yang mane nak bawak balik…
7:00 – 7:20mlm – perjalanan balik rumah sambil menyinggah mane2 kalau nak beli makanan malam…
7:20 – 7:30 mlm – sampai umah sendiri… angkut keluar barang dari kete masuk rumah… On TV untuk anak2 leka…
7:40 – 8:00mlm – bergilir dengan Hubby (solat + mandi + jaga anak2)
8:00 – 9:00mlm – makan bergilir (selalu Yan makan dulu)
9:00 – 10:00mlm – melayan anak2 sambil tengok tv (kalau si Dedek nak tido, tidokan die dulu)
12:00pg – Yan akan bangun semula untuk basuh baju (2hari 1X) sambil tu iron baju keje…
1:00pg – bila dah siap sidai baju, Yan akan berhenti Iron baju… Sambung next2 day..Kalau kene mengemop lantai, Yan akan buat masa ni gak.. (kalau dah rasa tak sedap nak jalan… 1bulan 1X or 1 bulan 2X)
2:00pg – 6:00pg – Tido (bangun mengikut permintaan untuk buat susu Dedek..)

Nampaknya Yan hanya rehat waktu tido dan waktu berkerja… kalau kat site, Yan ade cabin sendiri.. Jadi, bila sampai aje site, Yan akan round dulu… Tengok pape yang patut, amik2 gambar untuk senang bila nak lapor pada bos, then, Yan akan masuk cabin tulis site diary + sign2 mane yang patut … Pastu Yan relax… selalu Yan baca majalh .. kengkadang Yan tido… Yan akan hanya ade kat site bila ade kerja-kerja ‘Standing Supervision’ = konkrit / load test / dismantle formwork.. selain daripada tu Yan lebih suka dok kat pejabat..
Ok.. Tapi sebenarnya jadual waktu keje dan rehat tu kengkadang berbeza.. Kebanyakan orang yang keje dalam bidang kami, akan release tension pada satu-satu masa.. Bila banyak keje, kene terus wat keje sampai siap dan bila takde keje urgent sangat, kami relax ( bukan tak wat keje tau..)
Harap Yandarwisy berpuashati dengan jawapan ‘JUJUR’ Yan ni..
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: