Aktiviti cuti 15-16 November

Memula main-main jer…. (KONON) Eksen je tu… Bukan reti pun…

Amboi amboi amboi… (Ammar menjilat air masin)

Yuk pulang yuk…

Adoiya.. Lambat betul Yan update … sekarang nak cerita bende dah nak 2 minggu lepas… Yan berjalan ke Pangkor lor… Percutian ni tak dirancang sebenarnya… Yela.. lagipun Yan kan nak pindah umah 22hb… Kenapa la sibuk nak meraban (bukan cikgu Rahban) ke Pangkor plak…. Alkisahnya pejabat hubby dah rancang untuk adakan kursus untuk Ketua-ketua Kampung ..Jadi penginapan they all dah dibayar deposit… Pastu, KERAJAAN NEGERI tak bagi wat kursus luar dari negeri Selangor, jadi daripada rugi deposit tu, kami (staff2 Hubby dan keluarga memasing) pegila berhari Keluarga di sana…. kami sekeluarga naik kereta sendiri… Anak2 gue… Melasak yang amat… Sehingga gue hampir hilang sabar… Jadik, next time kalau nak jenjalan jejauh, Yan lebih rela drive, Hubby jaga anak…

So, cerita kat sana.. Sampai2 je check in… rehat2 dan tido jap.. Dah petang baru kami g jenjalan… Kami sewa motor je… Anak2 suka nak merasa angin sepoi2 tepi pantai… Dan akhirnya Hubby terjebak mandi laut…. Argh… Anak-anakku menggediks nak masuk air gak… dahlah tak pakai baju yang sesuai… (berseluar jeans dan t-shirt + pampers) Mamat-mamat tu selamba je berkubang dalam air laut tu… bengang betul Yan membayangkan kene membasuhnya nanti… Dengan pasir yang masuk setiap lubang… Argh… Yan tak mandi sebab…
1) Tak pakai baju sesuai
2) Yan ade melecet kat kaki… Pedih beb kalau kene air masin…
Imran takut air… Tapi die jadik tak kisah plak kali ni… maybe pasal jeles tengok adik die ngan Papa seronok main air…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: