Pindah -2

Sila abaikan carpet yang tak sesuai tu…

Jumaat lepas, kira hampir seminggu dah pindah umah ni… ade One missing item (ceh speaking lak…) Yan dah perasan dah masa dok order sofa tu… Bila sofa dah sampai, Papa dah tegur dulu sebelum Yan beli bende alah ni..
Papa : Yan, ko faham tak maksud, bila orang kata, “….(ntah pape) .. berjalan tak berkasut?” sambil senyum simpul….
Yan : “Alah nak perli orang la tu… Tau la coffee table tak dok lagi.. Lum beli la… Sabo.. tengah carik yg sesuai… “(sambil cemek-cemek muka)
So, tengah dok intai-intai dan bayang-bayangkan meja macam mana nak letak kat tengah tu… Dan Sabtu lepas , Hubby ade jemputan ke kenduri Cukur Jambul… (anak Ex classmate Hubby) Kat Taman Melawati… dah alang-alang ade kat sana, kami lajakkan sket ke IKEA mutiara Damansara… Round memula bahagian living room… dah berkenan kat satu coffee table tu.. Kami pun round lagi… Tujuan nya satu je kan… COFFEE TABLE.. Jadik setelah menelek-nelek dan membayangkan lokasinya kat rumah nanti, Yan pilih yang sederhana je… kire okla kot letak celah sofa tu… Dan warnanya PUTIH
p/s : Entry ni bukan untuk menunjuk-nunjuk okay… Yan memang tak pernah ade set living room yang lengkap..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: