Archive for January, 2009

Anak sapa la ni?

Huish anak sapa la ni? Tak sedar badan dah besar gabak nak mandi berdua dalam bekas mandi BABY tu… ish ish ish… Lihat lah perangai anak-anak ku … tersangatlah Berkerjasama dan Sayang Menyayang… (pada permulaan)
* p/s : Aksi ini sering sama.. pada permulaan… dan pengakhirannya… pasti berBEZA… dan suara latarnya adalah suara yang amat nyaring lagi menyakitkan telinga… ” SUDAAAAAAAAAAAAAAAAAAH…
Advertisements

Leave a comment »

Ceritera Sabtu & Ahad Sebelum CNY…

Senyum … senyum
Imran & Nenek

Ammar & Atuk

Adik beradik Mama… (semua control cun…)

Yan : apasal semua amik gambor tutup mulut?
Makcik-makcik & Mama : Hahaha… (kan nampak mesra camtu….?)

Cuti CNY yang lepas Yan tak kemana…. Cuti dah la lama kire 4 hari la … tapi menjadi cuti yang membosankan bila Mr. Hubby takde… Mr. Hubby ade kursus kat Genting.. Actually Gohtong (Seri Malaysia) Ikutkan hati Yan, nak aje ikut tapi bile fikir-fikir balik, Hubby bukan g jenjalan… Die g kursus… Habihtu takkan aku nak melanguk kat dalam bilik? Kalau bawak anak-anak? Humangaih … Mesti Yan pengsan melayan budak 2 orang tu… Yan terfikir gak nak stay kat rumah jer hari Ahad tunggu Hubby balik then ke wedding kawan poly Yan…. Tapi, Mama Papa ngan Kak Shely nak g Melaka… Ada wedding anak pakcik… So, nak tak nak, Yan kene wat pilihan… Yan pilih ikut MaPa balik Melaka…(Hari Sabtu) Oh ye kengkawan, kalau sesapa yang tak de idea kenapa Yan tulis BALIK MELAKA bukan PERGI MELAKA… Kampung sebelah Mama adalah di Melaka.. ramai sedara mara Yan masih di Melaka.. Jadik kalau orang balik kampung, kite cakap Balik Kampung… Yan, Balik Melaka… (panjang lebar plak explain..)
Hari Ahad plak…. Oh ye , Yan tak sempat nak amik gambar pengantin pasal, masa on the way ke rumah pengantin, Ammar si Tomok dah tidur haruslah Yan memangku die kan.. So, nan ado gambor pengantin.. Yang ado gambor Mak-Mak Bonda ni… (sesuka hati aku je panggil Mak Bonda… Ampun..) Dan gambor sebelum bertolak ke Umbai (rumah pengantin)

Leave a comment »

I love this song… Bila Tiba

Hey hati ku..Selalu
mendambakan cinta namun tak kunjung tiba
Hatimu itu
Seperti apa yg ku mahu selama ini
Am Em
Ertikanlah pagi ku yg kaku tanpa kamu
C/oKau ku cinta
Engkaulah yg ku puja
Tertunggu selama ini takku jumpa
Dgn mu ku di lamun indah
Ku harap cinta akan tiba di hati kita..
Lihat kamu
Tak ku sedari
Waktu dh mulai tinggalkan ku
Kau kau kau
Buatku lupa mengapa ku disini pada mulanya..
Ertikanlah malam ku yg sayu dingin tanpamu
Setiap hari bersama mu
Ku ingin selalu dekatmu
Ku hitung saat dan waktu
Hingga hari esok kembali lagi

Leave a comment »

Peace… No War…

Ammar : Bang, Enjin kete dah cek ke?

Imran : Dah.. dah ok ni…

Ammar : Eh ..side mirror ni dah nak tercabut lah..

Imran : selamba kodok la dik.. Abang dah ngantuk ni..

Ammar : Betul betul betul

Helmi : Bye bye guys… till see ya …

Left : Kak Z, Abg. Asan, MIL , Helmi, Mr. Hubby & Ammar

” Alamak, mane budak sorang lagik? Adoiya … pendek la ko bang..”

Masa : 10:40PM (18th Jan 2009)

Lokasi : KLIA Sepang

Acara : Helmi a.k.a anak buah Mr. Hubby balik Wisconsin

* p/s : Entry ini adalah benar melainkan apa yang anak2 gue cakap tu… Heheh… Layankan ajer Yan nak berangan sket…

Leave a comment »

My Sista?

Yes … She is My Sista…. Kak Aja… Takde ape nak cerita… Cuma, perasaan yang pelik datang tiba-tiba bila nak ajak Kakak Yan keluar sama…Dah lama sangat kami tak jenjalan sesama… Maybe sejak Yan ade family sendiri… Dulu masa Yan masih sekolah, ade gak ikut Kak Aja keluar.. Tapi rasanya itu kira-kira 15 tahun yang lepas… Kami keluar sekejap je… lepas makan cuma jenjalan kat JJ, then her husband tepon kata dah sampai nak amik die… Ajak gak Abg Apis masuk JJ, tapi katanya Hadif nak tido.. okey.. Tak nak cakap banyak… Dan … satu lagi buat hati Yan jadi sendu, bila kami berpelukan sebelum die pergi …
Yup… Yan emosi sikit di sini… Yan pun tak tau kenapa, Yan agak kurang mesra dengan orang sekeliling.. Berpelukan semasa bersalaman MUNGKIN adalah BIASA bagi anda semua… Tetapi, Yan ? Perlakuan ini hanya Yan buat bila orang yang Yan salam or jumpa bertindak berbuat begitu… Yan sesal dengan diri Yan sendiri… Dan hasilnya… Yan sedang menangis semasa menaip entry khas untuk Kakak Ku….AZANINAR MOHD SHAHAR..
*P/S : she is fulltime housewife dan maintain slim…

Leave a comment »

Happy Birthday Iris

From left : Aida, Iris, Me & Imran
Aidzeel & Mr. Hubby

Their house… Vavava… Very the large…

Sabtu lepas.. Mr. Hubby ajak Yan ke rumah one of his classmate masa kat Alam Shah..Ada celebrate birthday anakanda kesayangan mereka Iris .. Yan pun takde ape nak wat petang tu, so, layankan ajerlah… Pegi pun dah petang… Jadik sebelum maghrib dah bergerak balik rumah… Ops… Ammar tinggal pasal die tido masa kitorg nak amik die kat rumah nenek… Jadik bawak baby tua tu je lah…
Aida maintain kurus macam masa jumpa die dulu… Die dah jadi full time housewife… Next entry … ade lagi full time housewife yang kurus jaga anak

Leave a comment »

Menjawab tag Dell…

Mase dating dulu dulu (kami sangat kurus)
1.1.2005 Hari Merisik…

23.1.2005 Majlis Bertunang (Apasal mak aku tutup mata?)
3.5.2005 Kami pun Menikah…

End of June 2005 …Honeymoon ..

Dan ini hasilnya…. Raya 2005

Haha… aku anak Emak… (tutup mata plak…)

Produk Pertama Muhd Imran Hazim (20.02.2006)

No. 2

Produk No.2 Muhd Ammar Mirza (14.09.2007)
Tag kali ni pasal gambar aku pregnant… Nak kasik maklum kat Pn. Dell, aku tak suka bergambar masa pregnant … terasa kembang semacam dan pucat.. tapi bagi tidak menghampakan Pn. Dell, aku letak gaklah gambor2 yg lain…. So, layan jer la ….
Ha.. kalau tengok kan fesyen aku masa pregnant, memang sama jer… sebab aku pakai baju yang masa pregnant Imran dulu… Baju-baju aku ade yg beli sendiri dan ade yg Mama belikan also Makcik bagi… Banyak sebenarnya… tapi aku kan cepat bosan… yela.. bila asyik ulang baju sama dalam 4 bulan terakhir tu…
Aku mengalami morning sickness bagi kedua-dua anak …Diorg buat aku kene masuk air kat klinik… Aku sangat pucat dan kurus bila mengandung di awal trimister.. MC jangan cakaplah… banyak gilos…
Overall, pregant pertama dan kedua hampir sama simptom nyer… Cuma Ammar agak berat sedikit daripada Imran.. Bezanya, masa mengandungkan Ammar, aku rajin memasak.. Sehingga 2 jam sebelum bersalin masih boleh buat kek…
Walaupun jarak antara pregnant 1 dan 2 agak dekat, aku masih belum dapat mengecam macam mane sakit kontraksi… samalah dengan pergerakan baby…
Proses melahirkan Imran agak lama… Maklumlah bukaan belum pernah ada… Jadik berjam-jam gak menahan kesakitan.. Ammar pulak, kontraksi kuat 2 jam.. Imran lahir di Hospital Banting… Ammar di Metro Maternity Klang… (2-2 anak SELANGOR maaaa….)
Okay Dell, panjang lebar aku cerita pasal pregnant ni…. Adakah aku teruja untuk mengandung lagi? Ye sudah tentu…. Tapi kali ni perancangan dari pelbagai aspek perlu dipertimbangkan dulu..Ok layan…

Leave a comment »