Kenapa saya macam ni?

Yan dah semakin gemuk la …banyak kain dah tak muat tak taula nape… Mood pun kengkadang tak menentu.. kejap ok kejap ko… Kengkadang rasa penat sangat… kengkadang rasa marah sangat… kengkadang rasa sedih sangat… ye.. Saya sekarang menjadi sangat cerewet… contohnya
Situasi 1
kat kedai mamak … boleh kata tiap pagi Yan akan sarapan kat sini… kelmarin Yan macam biasa order roti planta ngan teh tarik… Ntah apa berangan pelayan kat restoran ni… die hantar roti, pastu terus blah tak tanya nak kuah ape… dah kene tunggu lagik… bila dah dapat tu, Yan makanlah… dah habis makan baru Yan minum… Tetiba rupa-rupanya die wat kan teh halia … angin betul gue… minum sket.. Yan bayar pastu Yan reject terus kedai tu… tak nak g lagi…
Situasi 2
kat kedai melayu … nak cuba lah masakan melayu untuk makan pagi… Bila makan tu, macam biasala… pastu petang, perut Yan dah mula bergolak… Yan kan senang kene sakit perut kalau makanan tu ade something wrong… Yan diam lagik.. Esoknya tanya kawan … pun sakit perut… sahlah kedai tu buat kami sakit perut… Argh… reject gak….
Situasi 3
Mr. Hubby balik dari lawatan tapak… Ntah berapa banyak die his roks .. Bile die jumpa Yan masa nak lunch… Pergh… Humangaih… Yan tak tahan sungguh bau die… sampai Yan tak tapis-tapis lagi cakap “ish ape bau busuk sangat nih?” Kesian plak Mr. Hubby… Tapi Yan nak muntah ok…(Mr. Hubby sebenarnya takde bau badan.. tapi bau rokok tu, meyiksa saya…. ampun)
Situasi 4
My friend satu pejabat gak… Die ni haritu banyak g site… Ntahlah … selalu Yan takde la berbau badan die … tapi haritu baunye sangat lah menyengat hidung… Argh … die plak banyak lak soalan yang memerlukan rujukan dengan Yan… Terpaksala beb… menahan nafas aku… cepat je nak jawab soalan die… nak blah…
Situasi 5
Anak-anak Yan sekarang semakin pandai mengelak untuk tidur… Yan plak dah keletihan … tiba waktu tidur, Yan mesti nak tidur…Si adik bolelah plak menghempas-hempas badan die kat atas Yan dengan riang nya berulang kali… dan sepenuh hati Yan akan memekik DAH….. TIDOOOOOOOOOOOOOOO”
Persoalannye KENAPA YAN MACAM NI?
MR. HUBBY kalau Yan meroyan ngan mulut celupar semacam tu, soalan die pada Yan…
” awak ni pregnant ke?”
Muahahahha…. Pastu Yan pun akan wat muka sambil memberikan jelingan maut kat die…
p/s : setakat ni Yan masih belum mengandung ye kawan-kawan… harap maklum
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: