Check Up Imran

Mamat Poyo hari ini…. tunjuk jam BEN10 yang die pau Mama semalam…
Ni la kek dan bunga yang Nurse tu bagi… Coklatnye anak gue dah bedal…

Hari ni g check up Imran … Yela… Mamat tu kan dah nak masuk 3 tahun umurnya besok… So pepagi lagik Yan & Mr. Hubby siapkan die nak ke klinik kesihatan telok datok… disebabkan umah kami dekat je dengan Klinik tu, kitorang pun letak dulu kad Imran… kire amik nombor dulula kan… pastu g thumb print kat pejabat Yan dan Hubby… Barula pusing balik ke Klinik… Sampai je, baru duduk 1 minit kot.. nama Im dah dipanggil… Mamat ni yang sedari tiba tak reti nak duduk diam terus je meluru kat meja pendaftaran… Dah lah tu, siap tepuk meja… Adoi .. apasal anak gue poyo semacam hari ni? Pastu Yan kata kat die ” Abang, nurse yang kat sana la panggil…” die pun dengan yakinnya (poyo) meluru ke meja satu lagi dan tepuk meja tu pulak… Nurse tu pun dah tergelak tengok muka si Im yang macam serius tu… dan sekali lagi sebenarnya bukan meja tu yang patut di tuju… Yan sekali lagi kata kat Im… ” Abang, nurse tu lah yang panggil… ” Die dah marah agaknya… Tu yang jalan sambil cekak pinggang… Terus je nak naik atas penimbang tak bukak kasut… Adoi.. anak aku ni… “Abang, bukak kasut dulu…” Bengang agaknya asyik salah … sambil cekak pinggang die kata ” Mama ni….” Hahaha… Yan tergelak tengok kan perangai die… Pastu sambil cekak pinggang lagi die mendongak ke atas …nak tengok nurse tu ukur berat die… pastu bile nak ukur tinggi, terpaksala Yan tolak kepala die kebawah… Ntah ikut perangai sapela tu? Aku kah ? Atau Hubby kah? Anyway die macam happy je hari ni… Macam tau-tau je esok birthday die…. Nurse yang kami jumpa plak friendly semacam… siap bagi muffin / cupcake dengan bunga ade coklat kat Imran… Alhamdulillah.. semua berjalan lancar…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: