Archive for March, 2009

Mintak Maaf Banyak-Banyak

Yan mintak maaf pada kengkawan yang telah tag Yan… kesihatan Yan agak kurang memberangsangkan kebelakangan ini… tapi kene gak g keje.. kengkadang Yan okay… Cukup bertenaga .. kadangkala Yan jadik lemah tak bermaya… Mungkin sebab kurang selera makan.. bila makan, makan sikit jer… tak lama pastu dah lapar balik… perut asyik rasa kembung jer.. Rasa loya, selalu…… tapi muntah … setakat ni baru 2 kali… Sorry… tag itu akan dijawab.. tapi lambat sikit.. Harap maaf…Jumpa lagi…

Leave a comment »

Kurang Ajar or kurang adab

saya sedang marah semasa menaip entry ini…
1) Kontraktor yang fikir die sudah ngam dengan BOS kerana …………………….kepada BOS telah berkata begini pada saya … “tak pernah buat? dah berapa lama kerja?”
Berderau darah saya nak saya menjawab … sebelum ni saya hanya jaga projek.. mane ade jaga kerja sebutharga yang setakat 200Ribu limitnye tu… Jadi saya takde kene buat proses perlepasan bon perlaksanaan.. Bila tiba turn die, saya kene buat.. dah lah surat yang dihantar ke pejabat saya belum pun turun dari langit (minit kepada saya) nak salahkan saya pulak? okay saya nak leps geram…. cerita nya begini…..
2 Tahun lepas.. saya ditugaskan menyediakan sebutharga … (untuk makluman- sebutharga adalah kerja-kerja dibawah RM200R) kerja tu selalunya tak lama… dalam 2- 3bulan jer…
dan bila dah siap keje, kene tunggu 1 tahun baru boleh lepaskan Bon Perlaksanaan(macam insuran / wang cagaran ) kira bila kita dah pasti kerja diorg siap dan sempurna, bole la lepaskan… Masalah saya hadapi.. kontraktor kerap kali telefon bertanyakan adakah saya telah menerima surat permohonan pelepasan… dan saya menjawab belum terima surat…(surat belum diminit kepada saya) dah memang saya tak terima, saya jwb tak terima la… Die macam angin plak… dan harini die datang ke pejabat, berselisih dengan saya … bertanyakan perkara yang sama… saya okay lagi menjawab, surat belum ada kat saya… pastu die dok bebel ntah pape… saya cakaplah,… saya pun belum pernah buat pelepasan bon… selamba aje die sound saya ..” tak pernah buat? dah berapa lama kerja?” menyirap darah amarah ke muka saya… dalam hati… ” wah wah… ko ingat, ko selalu bagi …………..kat ………. ko boleh sesuka hati sound aku macam tu?” tapi saya masuk pantry, sejukkan hati… pastu saya terus jumpa dengan kerani kontrak yg sepatutnya maklumkan pada saya kalau surat tu dah perlu diproses… ” dengan mengawal suara dan perasaan, saya tanya pada kerani tu… “… ade dapat surat ….. tu tak?” ceh.. dengan segera die menyelak2 surat yg berselirat kat atas meja die tu, dan kata, ” ha… ade.. baru kuar dari bilik JD” … Yan amik surat tu dan blah…
Bila nak masuk balik pejabat, ****** mamat tak sedar untung ni ade lagi? dalam masa yang sama die pun nak kuar dah… sempat lagi tanya lagi tu… ayatnya menyakitkan hati lagi… “dah ade dah? ” Yan tak berpaling pun… die tanya lagi ” pegi tengok tak tadi?” amboi… nak memantau aku pulak? Yan jawab sambil jalan ” ni.. die baru bagi…” Oi… bersyukur la aku nak g naik tingkat atas tanya pasal surat tu tau…
Pastu die blah… Bengang betul Yan dengan sikap orang yang dah tak tau adab hanya kerana $$$$… adakah adab sekarang boleh dibeli dengan wang? atau adakah.. manusia memang sekarang tak tau adab? Yan pun tak bleh salahkan mereka 100% … Yan rasa, mereka jadi macam tu pasal BOS Yan gak… Adakah Yan terlalu menyampah dan jelek dengan perangai bos? Argh… ini entry lepas geram pasal kejadian hari ini… tapi memang ade kaitan dengan bos…mengapa dan kenapa Yan kata ada kaitan? susah nak cerita… takut tetiba ade plak pihak2 tertentu yang terbaca.. dan menyiasat… miahahaha… (sebenarnya nak sangat org tu kene…)

Leave a comment »

Jeng jeng jeng…

Setelah 4 kali Yan wat test… dan kali ke 5 (itupun Mr. Hubby dah beli 4 lagi pregnancy test)

Alhamdulillah … telah timbul 2 line di situ…. Maknanya… Yan pregnant… Tapi line tu tak jelas kan? dan seminggu pas tu Yan sesaje nak confirm kan lagik … Baru je titis urine, dah jelas kelihatan line merah tu…. Hah… confirm Yan pregnant… Yan simpan berita ni daripada semua.. Termasuk parents dan adik beradik… Tak tau macam mana nak bagitau.. Yan pun alhamdulillah tak mengalami sebarang alahan macam masa pregnant Im & Ammar… jadik kalau ikut pengiraan, Yan dah 7 minggu… Harap-harap Yan dan baby akan sihat sehingga saat melahirkan…

Reaksi Yan..tak tentu arah masa tunggu result sensorang dalam bilik air…

Reaksi Mr. Hubby, asyik tanya je dari luar toilet… Macam mana Ma? berkali-kali

Bila dah ade result, Yan pun tunjuk kat Mr. Hubby… Tak terkata apa… Maybe tak tau nak kata apa… Pastu baru ade reaksi gumbira dari Yan… Yan gembira sangat…

Leave a comment »

Check up Ammar – 1 tahun 6 bulan

Budak comot ni dah berumur 1 tahun 6 bulan pada 14 hb Mac lepas.. Lupa nak cerita… 17hb lepas Yan ngan MaPa bawak Ammar g Klinik Kesihatan Telok Datok… Why g ngan Nenek dan Atuk? Pasal Papa die ade function nak kene g pepagi tu… 1 day sebelum, Yan dah call klinik nak mintak tarikh lain… Tapi tak dapat… Kenapa Yan nak Hubby g sekali?
1) Ammar sangat kuat dan confirm die menggeliat masa kene cucuk..
2) Nak Hubby ganti balik masa yang Yan lalui seorang diri masa check up pregnant Ammar DULU… (urgh… bile ingat2 balik.. geram sangat..)tapi Mr. Hubby tak dapat teman pasal berkursus.. 6 bulan..
Ok … cerita pasal perkembangan Ammar…
Berat die = 13kg… (huh nasib baik ko dah ble jalan …)
Die tak pandai cakap lagi… cuma pandai sebut Mama, Papa, Nenek, Den, Aban (abang), Kakak dan Atit (sakit)
Kalau nampak kete Honda mesti die panggil PAPA (berdasarkan lambang H)
Kalau nampak kete Kelisa panggil MAMA
Kalau nampak kete Wira panggil NENEK
Die sangat suka buat kelakar…
Seorang yang tak berapa mendengar kata..akibatnya selalu tangan die kene titik ngan Mama…
Kuat gigit orang… memula cium-cium … lama2 gigit…
Suka carik gaduh ngan abang Im…
Suka menyibuk masa orang makan… dan die makan apa saja (yg tak pedas) tapi sikit2 je..
Suka minum susu…
Pakai diapers yg sama saiz ngan abang Im.. Bontot dan peha besar…
Gigi lum penuh…
Ape lagi ek? Tak ingat lagi… lagi 6 bulan Yan akan cerita lagi perkembangan AMMAR

Leave a comment »

Apa yang saya suka ?

SEKARANG saya sangat SUKA makan ini… Thanks Mr. Hubby yang sudi bawak Yan ke Alamanda Putrajaya semata-mata untuk membeli bekalan jeruk betik (IZ JERUK) … Yan suka jeruk ni sebab tak masam sangat.. dan ubat jeruknye takde terasa sangat… Best… Kat Banting takde… IZ Jeruk ade paling dekat kat Alamanda ngan Mid Valley je … setahu Yan …
Ferrero Rocher.. Yan memang suka makan coklat ni… SUKE SANGAT

Leave a comment »

Menjawab tag Pn. Normi

Pn. Normi has tagged me for the 6th photos from the 6th folder in my computer.

the instruction goes this way;

1. Go to your photos folder in your computer.

2. Go to the 6th folder of photos.

3. Go to the 6th picture in that folder.

4. Put the picture on your blog and description of it.

5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged. takdelah kot..
and so, below the description of the above photo;

* gambar kat atas was taken by me… Gambar di ambil masa Krismas yg lalu .. Mr. Hubby dan Ammar… jalan-jalan cari pasal…di JUSCO Bukit Tinggi…

Leave a comment »

15 Mac 2009 – Wedding Hazran & Huda

Me, Huda, Hazran, Hubby & Ammar … (apasal aku malu-malu tu?)

Imran .. Bangun-bangun tido je ngadap BEN 10..
Hazran adalah best friend Hubby masa die amik Diploma dulu kat UiTM Shah Alam… (is it right yang?) Hazran juga 2nd pengapit Hubby masa kami kawin dulu… Dalam ramai-ramai best friend Hubby.. Yan lebih selesa berborak dengan Hazran.. Tapi bukan lah borak sgt pun… tapi BOLE LA… Thats why kami sanggup meredah tol dan highway beratus kilometer untuk menghadiri majlis ini di KG.PARIT PATAH, PONTIAN, JOHOR… (rumah HUDA) dan awal bulan April nanti di SHAH ALAM (rumah HAZRAN)… Ucapan untuk pengantin baru kite, “selamat pengantin baru, semoga berbahagia dan berkekalan ke akhr hayat”
psst…: mak dapat baju dan tudung baru ….(thanks Yang…)

Leave a comment »