Congratulation Mr. Hubby…

Apasal senget lak ni?
Mr. Hubby dengan baju Istiadat…

Mr. Hubby & Me …

Last Tuesday , adalah hari konvo Mr. Hubby.. ble ke kata konvo? Blela… Maybe Yan tak pernah cerita kat blog ni yang Mr. Hubby pergi berkursus selama 6 bulan untuk mendapatkan DPA Diploma Pengurusan Awam… Ye.. Semua PTD kene g kursus ni…Dalam masa tu jugak Yan pregnant kan Ammar… Bersalin pun masa Mr. Hubby masih berkursus… Berpantang tanpa suami di sisi adalah sangat menguji mental dan kesabaran… I always cry.. Luckily I still have my family by my side… dan Mak dan Abah yang rajin menjenguk… Malahan Abah yang kadangkala amik turn pagi2 fetch Wak Tugiah (tukang urut) dari rumah Wak ke umah Mama Papa Yan… urgh.. Yan berurut 7 hari u all.. sangat manja muahehehe…. Tapi berpantang semasa bulan puasa sangat tidak best… Miahaha… Hari2 makan bende yang sama or adela lain sket.. Yan yang agak memilih sket… tapi masih makan ape yang boleh la kan…

Eh… ape la Yan melelong ke cerita lain lak ni… Sekarang adalah masa untuk Happy bukan mengenang kesedihan….

So… event ni berlangsung di PICC, Putrajaya.. Seramai 800 lebih graduan yang menerima Diploma DPA 2/2007 dan DPA 1/2008 … Gile berjangguit gue menunggu sampe habis… Dah la de ucapan dari KSN dan Ex KSN (Fellow INTAN) … dari kul 8 pg sampai kul 1:30 ptg kat dalam tu… Sakit kaki sakit badan … siap tetido lagi masa KSN bagi ucapan… Ntah pape die membebel … tetiba orang tepuk tangan…Yan pun tersedar dan tepuk tangan.. Muahahhaa.. Duduk plak bersebelahan wife kawan hubby yang bolela kata sekepala… Fauziah… Ye.. ini untuk rekod ingatan Yan sbab belum tentu Yan akan jumpa lagi dengan die lepas ni .. Kalau jumpa pun takut tak ingat nama.. Biasala… bila dah terkontang kanting seorang diri… Yan akan automatik jadik friendly.. But adala sebahagian isteri-isteri ni… dah… apa Yan nak kata ek? Macam rasa dah bagus sangat la kan… ala… bukan apapun .. macam eksen la … Pada Yan, PTD pun manusia biasa… dan sebagai isteri, Yes kite kene jaga perilaku.. kene jaga macam-macam lagi… Tapi, Yan? agak-agaknya Yan jaga tak? Heheh… terpaksa jaga… tapi berpada la gak kan.. takdela sampai nampak kekwat kalau tak, sape yang dapat nama? En. Yasin gak…
Tapi, persetan kan itu semua… Saya adalah saya….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: