ceritera sabtu 14 Mac

Imran tengah tak bermaya … sakit perut….

Elok dah… (dah dapat mainan)

Abang Khir & Kak Eton

US..
Last week… 14 & 15hb yang lepas, Yan sekeluarga boleh kata jalan-jalan kat negeri JOHOR.. pagi-pagi lagi kami dah menuju ke Johor… Terus ke Segamat.. nasib baik.. suku perjalanan Ammar dah tido.. Imran memang senang nak tido… sampai la ke tempat yang dituju.. Rumah Kakak Ipar Yan.. Kat Timah… a.k.a kakak Mr. Hubby yang baru nak masuk 2 bulan melahirkan anak… Baby boy .. Tak ingat nama sangat.. Tapi ada AZRI… both baby and mummy sihat.. sorry takde gambar.. busy sesangat.. melayan Ammar yang tak reti nak berenggang.. sibuk je..
menjelang petang, dalam kul 4 lebih camtu, kami bergerak lak menuju Johor Bahru… Nak jumpa Abang Khir.. a.k.a Abang Mr. Hubby.. di sana kami menginap di The Puteri Pacific.. Sampai-sampai perut sudah lapar… Abang Khir keje kat Puteri.. Dan kebetulan minggu ni sibuk dengan khadiran para perwakilan UMNO, so Abang Khir cadangkan kami menginap saja di hotel.. sebab his wife (Kak Eton) pun datang dari KL manginap kat situ… so, selain dari Abg. Khir sibuk entertain perwakilan, pun kene layan adik bongsu die ni… (specially Imran dan Ammar)..
Owh.. Nak dijadikan cerita, baru Yan sedar, baju yang Yan nak pakai untuk ke kenduri kahwin Hazran dan tertinggal kat Banting… Dah tua-tua ni, memang asyik terlupa ajer… macam mak nenek… selalu macam tu… kalau boleh bende-bende nak bawak sume kene kumpul kat depan grill .. Baju tu dah siap bergosok, jadi Yan takdela masukkan dlm beg.. elok je tergantung … dengan tudung sekali… Disebabkan itu, for the next day (ahad) kami terpaksa (eceh terpaksa?) la menunggu mall yg terdekat tu bukak… sedangkan hati ini teringin sangat nak menjenguk kawan kite kat sana… Pn. Normi, sorry sesangat tak dapat jumpa.. Tak sempat …
Mr. Hubby pun terpaksa carik seluar dan pinjam baju Abg. Khir sebab baju yang ade tu si Imran dah muntahkan… Ntah kenapa pagi-pagi tu die mengadu sakit perut.. Macam org tak bermaya.. Yan syak perut die masuk angin.. sarapan pagi tu bagi die makan koko crunch.. die makan sket… pastu… Uwek… sabo je la… tapi, yang peliknya, bila g mall, belikan mainan, baik la pulak … bole je jalan sendiri… sabo je la gue…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: