Hari Ketiga Di Taska

Seperti biasa … Tapi kali ni lain sket…
Kak Shely yang jemput budak-budak tu.. Awal dari pukul 5pm.. (Nampak sangat nak rembat anak aku ..hahaha) Laporannya :
1) Imran menangis masa diambil
2) Imran mengigau sebut “Papa” masa tido kat Taska
3) Imran tak nak minum dan makan

Adoi.. Yan sebenarnya tak setuju anak Yan diambil sebelum waktunya… Lebih-lebih lagi diorg kan baru lagi nak sesuaikan diri dengan tempat tu.. Parents Yan pulak dah bebel2 cakap macam-macam… Yan tertekan … Habis tu, Yan nak wat mcm mana? Adatlah bila dah masuk sekolah , ada peraturan, ade waktu-waktu yang ditentukan untuk makan or minum dan aktiviti2 lain.. Imran tu yang mengada-ngada sebenarnya… Kalau die ikut je cakap cikgu, die takkan kelaparan.. bukan Yan nak banding-bandingkan anak-anak Yan.. Tapi Ammar tu, makan minum apa aje yg orang bagi.. Jadik takde masalah nak jaga die.. Tido pun lama.. So, Yan tegaskan balik kat die die dan die, tolong bagi masa untuk Imran dan Ammar menyesuaikan diri..

Kenapalah die, die dan die ingat Yan ni tak sayang anak ? Ye, memang yan tak tunjuk, tapi, Yan faham anak-anak Yan.. Dan yan rasa, sudah tiba masanya Imran dan Ammar belajar bergaul dengan orang lain, belajar apa yang patut die belajar seperti kanak-kanak lain sebaya dengan mereka.. Cuma perlu sabar..

Bukan Yan nak cakap apa, Mama Papa dulu, tak hantar kami ke Taska masa kecik.. sebab Mama Papa ada pembantu kat rumah.. Kak Shely? Anak die yang sorang tu ? (die hantar rumah orang..) Abang Yan? Anak-anak die pun hantar rumah orang.. Jadik tak payahlah nak berbangga or nak memperkecilkan kami yang hanya dapat hantar kat Taska.. Mungkin mereka tak sedar.. hanya nampak yang buruk sahaja.. Cukup-cukuplah mengeluarkan kata-kata yang mendera hati dan perasaan … sekarang ni, Yan rasa tak nak bawak bebudak tu balik umah Mama.. Yela… takut Mama tension lagi… nanti Yan gak dipersalahkan… Uwaaaa….

* sorryla Yan tak de kekuatan nak cakap bende kat atas kepada die, die & die.. korang dan Mr. hubby je la yang terpaksa baca okay…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: