Imran & Ammar Ke Taska .. akhirnya…

Kami amik cuti rehat Isnin dan Selasa.. Sebab nak stanby lepas hantar anak-anak kat Taska..

Isnin (25/05/09)
Hampir tengahari baru sampai di taska.. mendaftar dan etc. ..
Keadaan di taska, ramai kanak-kanak yang umur lebih 2 tahun.. Rasanya Ammar yang paling muda.. Yan biar die bermain dengan budak2 lain… Tapi, Ammar agak sukar untuk bergaul sebab yang lain tu dah besar dan die tak pandai cakap lagi… Imran, boleh bergaul (main sama-sama).
Tiba masa nak meninggalkan diorg.. Ammar biasalah.. mesti menangis.. biasalah.. kene tinggal kat umah Nenek & Atuk pun die nangis lagi tiap2 pagi..jap lagi oklah tu…
Imran & Ammar .. hari pertama, passed…

Sementara anak-anak di taska, kami berkejar ke Bangi, bawak pakaian dan apa-apa keperluan untuk Mama dan Papa.. Sekejap je di sana… (dek kerana makcik2 Yan dah datang..) keputusan ujian belum dapat lagi.. Maybe malam baru doc. datang.. Lagipun kami kene segera balik ke Banting, untuk jemput Imran dan Ammar pukul 5:00pm.. Sepanjang perjalanan, masing-masing asyik tengok jam… takut terlewat.. takut anak-anak nangis bila kawan-kawan diorg dah balik… Macam-macam lah..
Sesungguhnya selangkah ajer kami keluar dari bangunan taska tu, macam-macam kami fikirkan… Tapi, kami tidak tunjuk sangat… Ye la, first time tinggalkan anak-anak dengan orang lain.. selain ahli keluarga … harus merisau terlebih kan…. cuba cakap, kat sini siapa tak risau? Tapi, kalau anda, kamu , korang melihat keadaan sebenar (sebenarnya Yan risau dengan perangai / aksi-aksi budak-budak lain kat taska tu…) mesti anda , kamu , korang berpandangan sesama sendiri dan terasa nak kelek anak korang bawak balik… Tapi, Yan takde pilihan… Yan dan Hubby sekarang sedang cuba REDHA…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: