Rentetan peristiwa 1 minggu yg lalu…

Selasa (19/05/09)- Ammar tetiba mula batuk… Imran demam sehingga suhu 39 .. Balik keje, bawak anak-anak jumpa doc. dapat ubat batuk dan demam..

Rabu (20/05/09)
8:00 am – 5:00pm : Berkerja seperti biasa dengan harapan anak-anak beransur okay setelah diberi ubat..

7:00 pm – 7:30pm : batuk Ammar semakin galak.. pernafasan pula macam tersekat dan berbunyi..

7:40pm : Bergegas bawa Ammar ke klinik untuk dapatkan rawatan… Nafas nye okay bila tidak bergerak aktif dan tidak menangis…

7:50pm : mendapat rawatan doc… Ammar kene amik bantuan pernafasan.. (Hanya tuhan yang tahu betapa sedih melihat dia menangis meraung bila di tekap dengan alat bantuan tu..) Nasib baik Atuk bole pegang die.. Ammar meronta sangat kuat… Yan tak larat nak pegang…

8:00pm : selelsai di klinik.. balik ke rumah dengan ubat2 yg baru..

Malam.. nasib baik Ammar boleh tido.. tapi 1 jam sekali tersedar batuk kuat..
Tengah malam, Hubby balik dari kursus ( tolong jaga )

Khamis ( 21/05/09)
Pagi… Yan dan Hubby, hati berbelah bagi nak pegi keje atau tidak.. sebab Mama tak sihat ..
Papa kata, pegi je.. Maybe Mama akan ok jap lagi lepas makan ubat..
Hati tak senang … Cuba cari ubat sampingan yang sesuai selain ubat doc.
Cuba habatus sauda dan madu khaula..
10:00pg : balik rumah, belikan lunch untuk Papa dan Mama.. Cuba bagi anak-anak habatus sauda dan madu..
Tengok Mama masih tak okay.. Nampak macam bertambah teruk… Muntah-muntah..
Mama ade sakit Vertigo.. Sejenis penyakit ketidak seimbangan… menyebabkan senang sakit kepala dan nak pitam..
Petang pun tak masuk keje balik… (emm.. Yan dah siapkan keje penting pagi2 lagi sebelum menghilangkan diri – jadi bos tak cari)

Jumaat (22/05/09)
Terpaksa amik EL… Mama langsung tak okay dan tak boleh bangun.. Usaha telefon doc. mintak datang ke rumah untuk bagi rawatan… Yan msak untuk Mama.. tak susah.. tapi anak-anak pun kene urus gak sebab Papa kene urus Mama.. Tapi puas hati, dapat masakkan bubur dan lauk ‘orang sakit’ untuk Mama..
Lepas dapat injection, Mama ble bangun… Macam dah okay sikit… Alhamdulillah..
Hubby balik teghri lepas habis kursus..
Malam, kami balik ke rumah sendiri…

Sabtu (23/05/09)
Mama tak okay semula.. maybe tak cukup rehat.. Yan dirumah sendiri.. Takde aktiviti .. Kak Shely ada untuk masak dirumah Mama..
Malam, g rumah Mama… Teringin makan sate.. Makan di rumah Mama… Tapi, Mama dah masuk bilik.. Tido.. Kami pulang ke rumah sendiri..

Bersambung….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: