Sambungan Peristiwa…

Ahad (24/05/09)
Hubby ada majlis perasmian ke attend.. Jadi, Yan bawak anak-anak g rumah Mama.. Rupanya Mama makin teruk.. Dan Mak Yin dan Mak Timah dari Bangi (adik Papa) ada dirumah..
Sebenarnya mereka memang selalu datang , just nak singgah .. kebetulan kali ni Mama tak sihat..
Mak Yin bekas nurse.. Jadik bila die tengok keadaan Mama, die cadang bawak g jumpa specialist… di An Nur Bangi.. Yan setuju apa yang terbaik… Cuma, ayat-ayat Mak Yin benar-benar terkesan dihati.. ” Aku tak nak korang semua nanti kesal… ” Yan tak sanggup nak dengar ayat-ayat selanjutnya.. Yan buat-buat sibuk layan anak-anak…Mama pergi pun Yan tak hantar.. Yan bawak Ammar dok dalam kete kat tepi rumah .. kasik die leka dan tak perasan Atuk Nenek nak keluar.. Yan cepat sedih..macam-macam bermain dalam kepala.. Tapi Yan tahan lagi…
Bila diorg semua dah pergi, Yan baru balik ..
Sepanjang hari, adalah menyedihkan.. Kalau dok sensorang, Yan nangis..
Lepas dapat rawatan kecemasan di An Nur, Mama kene masuk ward.. Lega sikit hati Yan..
6:45 ptg : Kami sekeluarga menuju ke An Nur… Sepanjang jalan Yan gelisah.. dan separuh perjalanan Yan menangis. (masih menangis semasa menaip entry ini…)
7:45 pm : sampai tempat dituju.. ramai melawat Mama.. Alhamdulillah Mama bleh duduk dan bercakap.. Mama kene masuk air..
Yan hanya duduk.. Menatap mata Mama pun yan tak sanggup.. Tapi yan tahu, Mama tahu yan bersedih…
9:45 pm : sebelum balik doc. jumpa kami adik beradik.. terangkan test2 yang telah dibuat dan.. ade satu lagi test .. MRI test dan Brain Scan.. Mintak kami bincang sekeluarga.. nak buat atau tidak.. Dan Yan buat keputusan nak Mama buat test tu…
almost 11:00pm : sampai rumah Mama, bincang lebih kurang dengan Kak Shely, dan balik…

Kesian Mr. Hubby, terpaksa mendengar leteran menusuk jiwa makcik-makcik Yan.. semua macam salahkan kami sebab serah anak-anak untuk Mama Papa jaga… Dulu lagi Yan dah nak hantar anak-anak Yan ke Taska.. Tapi, parents yan yang berkeras tak kasik.. Salah Yan ke? Salah kami ke? Sampai kata Hubby tak tegas , Yan rasa sakit hati sangat..oleh itu, kami dah buat keputusan, hantar anak-anak ke taska esok..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: