Archive for June, 2009

Scan 4D?

Ada orang tu kan, ajak Yan wat scan 4D… Nak wat ke? Mahal woo.. RM 200.. Yan ingat Yan sorang je sibuk nak tau jantina bayi.. Rupenye orang tu pun nak tau.. dari minggu lepas ajak wat.. tapi Yan berbelah bagi.. Rasanya Yan wat gak kot.. nak puas kan hati Yan dan orang tu…
Tapi, boleh tak Yan tak bagitau resultnye nanti? Bole la kan.. Cikgu Anis, nampaknya ko kene tunggu la ek.. Jangan mengidam nak tau result aku sudah… hehe..
* Orang tu Mr. Hubby lah..

Leave a comment »

Tentang Anak-Anakku Yang Girang

introducing My New Look – my make up..

Nak cerita sikit pasal keletah anak-anak Yan..
Dah macam pakai eye shadow kan? Itu angkara Imran.. bengang betul … Tapi Ammar pun salah.. Suka rampas barang abang die.. Dan bila abang dah ngamuk, die pun tolaklah Ammar.. dah tertonggeng mamat tomok tu.. sebenar itu cerita selasa lepas.. dan Rabu bertambah lagi lebam kat mata sebab die terlanggar ape tah masa berlari.. Adoi.. kesian sangat Mamat Tomok.. Bila bawak g klinik, dr. kata, lebam tu tak bahaya.. sebab anak Yan masih bergerak aktif .. kalau bahaya, anak Yan mungkin akan muntah-muntah or tidur or lemah.. Jadi, Yan hanya tuam dan sapu ubat hilang lebam..(yang kuar iklan tu).. Tu yang dah hilang lebam tepi mata die.. tinggal lebam kat kelopak.. dah macam orang pakai eye shadow ..
kalau orang tanya, Yan akan jawab,
“Biasalah kan.. budak baik memang macam tu..”

Leave a comment »

Seharian Di Dapur

Susun cantik-cantik okay..

Mama saya guna acuan ni …

Memperkenalkan pembantu saya yang baru – Abang Im..

Owh.. kegemaran keluarga ku… Kek Buah Kukus

Kek Oren Choc Rice – untuk bekalan Im..

Cheese Tart – Mr. Hubby punye..

Seharian Yan di dapur prepare Cheese Tart + Apple Pie + Kek Buah Kukus + Kek Oren Choc Rice … Saje nak try resepi dari majalah Mingguan Wanita (minggu lepas) – Cheese Tart.. Tapi kalau ikutkan orang selalu letak blue berry or what else… tapi, Yan tak suka sgt blue berry (dan tak beli pun) jadik Yan ganti dengan kismis dan choc chip.. okla gak rasanya..

Yang penting Mr. Hubby suka .. Tapi jenuh gak nak menekap pastri tu.. KALAU my oven tu besar sket dan my acuan tu banyak, bole wat sekali je kot untuk bakar semua pastri .. Yan boleh dapat dlm lebih 20 nos – 30 nos pastri sebenarnya, tapi disebabkan Yan wat sekali untuk Apple Pie (atas permintaan Abang sulung Yan) jadi dapat 20 lebih camtu.. dan disebabkan dah penat, Cheese filling tu Yan buang je selebihnya… ( membazir betul)

Pembantu tu, datang dok nyibuk tanya itu dan ini.. dan tak habis-habis cakap bila dah besar, die nak wat kek sendiri..Yan pun layankan ajelah.. Amik -amik gambar die kat dapur.. Mr. Hubby dan Ammar dah tido dah.. (ikut jadual taska)
Dan hasil nya, saya amat berpuashati kerana dapat memenuhi kehendak semua orang yang saya sayangi…

1) sila abaikan latar belakang pembantu yang tak berapa cantik

2) perkataan kalau, hanya sekadar pernyataan, bukan PERMINTAAN .. (Mr. Hubby tak payah take note..)

Leave a comment »

Dapat bunga lagi… waweee..

Kejutan di Hari Jumaat? Entah tak tau kenapa… Mr. Hubby belikan bunga ni.. Anyway thanks to Mr. Hubby.. Sebenarnya macam-macam fikir ni.. Kenape ek? Pelik tu…
Mungkinkah sebab ….
1) Mr. Hubby nak g main golf hujung minggu ni?
2) Mr. Hubby dah ade makwe lain?
3) Mr. Hubby nak kawin lain?
4) Mr. Hubby ….
Argh… apesal ha?

Leave a comment »

Tentang Mama

Selasa lepas, banyak pulak cerita pada hari selasa ye? My Mama buat prosedur masukkan kamera tu kan (tak tau istilahnya) .. And the result, ada 3 saluran di kepala yang hampir tersumbat.. 3 bukan 1 seperti yg dikatakan sebelum ini.. Macam manala ble tersumbat…? Yan pun tak tau la.. My mum ni takdela gemuk sangat sampai banyak kolesterol or lemak sampai bole menyumbat saluran darah die.. dan, dr. bagi mama balik sementara diorg nak discuss pasal macam mana cara nak selelsaikan masalah ni…
Yan takde idea, dan sebenarnya terkilan tak dapat melawat walau 1 hari pun selama 3 hari Mama kat wad HUKM. Yan agak tertekan sebab tak dengar sendiri daripada dr. result rawatan tu… Macam ade yang tak cukup maklumat … bengang jer.. Yang teman Mama kat sana cuma Papa.. Sampaila Mama balik hari Rabu lepas baru dapat jumpa.. dan pastinya penerangan daripada MaPa tak sedetail dr. Urgh … habit Yan yang kengkadang Yan sendiri tak boleh terima… Hanya mendengar dan bertanya pada yang profesional or specialist tentang sesuatu.. Selagi tak dengar sendiri dan tengok, macam tak caya jer.. But, as for this case, Yan terpaksa akur.. dan sentiasa menunggu dan cuba bersedia dengan apepun cadangan dr. As long as bende tu tak berbahaya pada Mama.. dan kesan sampingannya tidak terlalu memudaratkan.. Tapi, setahu Yan, bila ada saja prosedur or apepun berkenaan kepala, kesan sampingannya agak menyedihkan… Yan cuba untuk tak fikir pasal benda-benda tak pasti… Tapi sedikit sebanyak adelah jugak kan… ok.. itu cerita tentang Mama Yan…

Leave a comment »

Karenah ke, perangai?

Huh.. Mata Yan rasa terganggu sejak Isnin lagi… Dapat MC 1 hari je … Selasa.. Pastu datang keje macam biasa.. Hari-hari titis ubat mata.. Bila dah titis, terasa mengantuk pulak… nasib baik takde keje yg urgent, dan Yan akan tido sekejap time rehat.. Emm.. Pastu selalu rasa gatal-gatal kat tangan (lengan) sampai melecet Yan garu.. ish.. tak senonoh.. mungkin sebab Yan suka sangat makan kerang… Lepas makan, lagila merenyam..
Dah lama sket, ok pulak.. tapi dah pedih2 lah lengan tu..
Selera Yan tak berapa okay lagi sekarang… Selalu je ngelak makan nasik.. Kalau amik pun satu senduk.. dan akhirnya makan lauk je… Pasal tulah berat badan Yan tak naik-naik
Check up selasa lepas, My baby dah pusing kepala ke atas dan kaki ke bawah.. Plasenta tidak dibawah (tidak ditempat bahaya lagi) dan My baby kelihatan bersebelahan plasentanya… Alhamdulillah… My baby membesar mengikut tahap yang sepatutnya… Cuma pelik gak.. Kenapa berat badan Yan tak naik-naik..? Em.. tapi oklah kan My baby membesar gak..itu yg penting..
owh, Yan rasa, perangai Yan yg agak malas untuk menelan pil vitamin menyebabkan Yan tak berselera.. Padahal sentiasa membawa pil itu kemana sahaja (dlm handbag) …
Okay okay nampaknya Yan kene buang perangai buruk itu.. Pembawakan ke? Pasal anak-anak yg lain Yan dengan relanya menelan semua pil vitamin sehingga habis setiap hari..
Emm.. mesti ade yg tertanya gak apa jantina anak Yan yg ke tiga ni kan?
Sebenarnya dah tengok.. Tapi saja tak nak bagitau… Biar semua tertanya-tanya … Hahaha…
Itu update untuk minggu ni.. sebab takde cerita yg menarik sgt kan…

Leave a comment »

Selamat Hari Lahir Papa 16061944

Entry ni terlambat sudah.. Tapi, yang pasti hadiah dan ucapan telah mendahului Entry ini.. Selamat Hari Lahir Yang ke 65 … Papa..
Yan sangat bijak.. (nak gak puji diri sendiri)
Sebab Yan beli hadiah, Mama dan Papa sekali…
Owh lupa nak snap..
Yan belikan set comforter dan cadar untuk Mama dan Papa…
Sebenarnya dah tak tau nak beli apa.. kebetulan ada sale..
Dan
anak-anak ku suka sangat melenjan katil nenek dan atuk..
so, belikan mereka set comforter dan cadar..
Seperti kebiasaan, kami akan meraikan majlis kami pada hari yang sama..
tapi lambat sedikit dari tarikhnya…
* sila bosan dengan entry-entry hari lahir saya.. kerana saya takkan berhenti lagi….dan akan update dari semasa ke semasa…

Leave a comment »