Seharian Di Dapur

Susun cantik-cantik okay..

Mama saya guna acuan ni …

Memperkenalkan pembantu saya yang baru – Abang Im..

Owh.. kegemaran keluarga ku… Kek Buah Kukus

Kek Oren Choc Rice – untuk bekalan Im..

Cheese Tart – Mr. Hubby punye..

Seharian Yan di dapur prepare Cheese Tart + Apple Pie + Kek Buah Kukus + Kek Oren Choc Rice … Saje nak try resepi dari majalah Mingguan Wanita (minggu lepas) – Cheese Tart.. Tapi kalau ikutkan orang selalu letak blue berry or what else… tapi, Yan tak suka sgt blue berry (dan tak beli pun) jadik Yan ganti dengan kismis dan choc chip.. okla gak rasanya..

Yang penting Mr. Hubby suka .. Tapi jenuh gak nak menekap pastri tu.. KALAU my oven tu besar sket dan my acuan tu banyak, bole wat sekali je kot untuk bakar semua pastri .. Yan boleh dapat dlm lebih 20 nos – 30 nos pastri sebenarnya, tapi disebabkan Yan wat sekali untuk Apple Pie (atas permintaan Abang sulung Yan) jadi dapat 20 lebih camtu.. dan disebabkan dah penat, Cheese filling tu Yan buang je selebihnya… ( membazir betul)

Pembantu tu, datang dok nyibuk tanya itu dan ini.. dan tak habis-habis cakap bila dah besar, die nak wat kek sendiri..Yan pun layankan ajelah.. Amik -amik gambar die kat dapur.. Mr. Hubby dan Ammar dah tido dah.. (ikut jadual taska)
Dan hasil nya, saya amat berpuashati kerana dapat memenuhi kehendak semua orang yang saya sayangi…

1) sila abaikan latar belakang pembantu yang tak berapa cantik

2) perkataan kalau, hanya sekadar pernyataan, bukan PERMINTAAN .. (Mr. Hubby tak payah take note..)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: