Hobi Lagi?

Hari Ahad, kami masih lum balik.. Sebab tido 1 mlm di Angkasa (eh, betul ke ejaannye?) MITC, Melaka.. Mengada je kan? Padahal ble je balik hari.. So, lepas sarapan, kemas-kemas, we all pun check out.. Dalam kul 11 camtu.. Bukannya nak balik terus pun.. Nak menyinggah sebenarnya.. Ariani kan tengah sale.. Jadi, Yan yang tak pernah g Ariani pun menjenguklah outlet die.. Memang tengah sale.. Tapi, Yan tak tergoda pun.. Ceh.. bukan berlagak ye, cuma, minat Yan tak kuat sangat ngan Ariani.. kepada peminat Ariani, tolong jgn marah..
Bersebelahan dengan butik Ariani, ada kedai kain…. Astana Moda.. Kalau dah nama nya Yanty…
Memang ke situla hatinya… Astana Moda ni ade bertingkat-tingkat.. Round punya round ground floor tu, tak jumpa yang menarik plak.. Rupanya selera Yan ada kat tingkat 1..
Gilalah.. Banyaknye kain viscose, kasarubiah dan cotton… boleh pengsan macam ni… Harga pun takdela mahal sangat… Untuk kain cotton dan kasarubiah yang Yan rembat, cuma RM120 sepasang… Murahkan? Kalau kat Gulati’s, dah berapa dah..Viscose plak kalau jenis yg murah tu RM90 2 pasang.. Nasib baikla waras lagi Yan masa tu, dan memikirkan bilangan baju yg ade belum ditempah… Jadi Yan beli 2 je.. Argh… Nak wat baju ape ye?Kain kasarubiah hitam putih tu, saje je…belum pernah ade koleksi baju kurung warna tu.. sebenarnya terpikat kat design batik , tapi kainnya tak cukup 4 meter.. Dan cotton bawah tu, sebab coraknya batik.. bolela Yan pakai hari Khamis … Rasanya buat baju kurung je kot…
Jadi, jumlah terkini kain pasang yang belum ditempah = 13pasang… Ya Ampun…
* Ade kawan sepejabat yang jeles rupanya Yan asyik tukar baju baru… hehehe..jgn mare…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: