Archive for September, 2009

Gelak Tawa…

Seronok melihat Dia tertawa lagi….
Advertisements

Leave a comment »

Tahniah di atas kelahiran puteri dan putera …

Kepada rakan-rakan yang mengenali Nur Hazree Surian, beliau telah selamat melahirkan seorang Baby Girl pada 22.09.2009 pukul 3:30ptg … Sekarang sedang berpantang di rumah keluarganya di TELOK PANGLIMA GARANG, BANTING.. (Yan pun lum dapat melawat lagi..)
Juga Zora Farhan , beliau juga telah selamat melahirkan Baby Girl (Qaisara) pada 16.09.2009 dan difahamkan juga sedang berpantang dirumah keluarganya di IJOK, KUALA SELANGOR..
Dan seorang lagi rakan Yan, Rina yang telah selamat melahirkan Baby Girl juga (Kasih Kaisara- sorry kalau salah eja) pada 18.09.2009 dan sedang berpantang di rumah mertua nya (yang juga makcik aku) di KANCHONG DARAT, BANTING
Tak lupa juga ALONG .. ROSNIZAWATI ROSLAN yang telah selamat melahirkan Baby Boy (Adam) pada 08.09.2009 …
*Ha.. Yan bila lagi? Tunggu… Berdebar lak rasanya.. Erk… Apasal semua Ex-BG5 melahirkan puteri pada tahun ni? agak-agaknya Yan termasuk tak?

Leave a comment »

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua … Maafkan segala keterlanjuran kata dan tingkah laku sekiranya ada selama kita berhubung dan berutus khabar berita di alam SIBER ini…

Leave a comment »

Celebrate Birthday Ammar

Terima kasih kepada kawan-kawan yang wish Ammar … Semalam kami celebrate birthday Ammar secara sederhana di rumah MaPa.. Makan yang biasa-biasa sahaja.. Cuma beli KFC bucket dan Kek Butter Longan.. Kenapa kek Butter Longan? Sebab selalu sangat beli kek yang ade unsur coklat.. Orang veteran tak minat makan coklat sangat.. Dan yang penting, decoration kek tu, ade buah kesukaan Ammar.. Buah kiwi..Mamat ni memang suka makan buah.. Beza sangat ngan Imran..
* Tapi, kenapa kalau tengok gambar-gambar kat atas tu, dah macam birthday Imran lak.. Superman ni suka curi perhatian orang tau… Kesian Ammar..

Leave a comment »

Tiada Kejayaan Tanpa Kegagalan

Tiada Kejayaan Tanpa Kegagalan.. Gagal sekali tak bererti kita harus gagal lagi…

Apasal Yan bermadah-madah lak ni? Hehehe.. Ni sebenarnya kata-kata motivasi diri sendiri.. Ye la.. semenjak 2 menjak ni kan Yan sibuk belajar menjahit.. daripada 10% jer ilmu tu, lama-lama Yan dah tau macam mana nak selesaikan masalah.. Tapi belum 99%.. baru berjaya boleh kata .. 75%.. Contohnya, dalam menyiapkan baju Kedah tu, Yan telah melakukan 2 kali kesilapan masa nak membentuk bahagian leher… Kesilapan disedari setelah tiba langkah mengelim / mengemas kan lipatan… Tak faham? Cuba tengok bahagian leher baju (biru dan kuning) tu betul2.. dan bezakan dengan hasil yang sepatutnya.. (pink).. Yan tak nak lah hanya tunjuk yang cantik-cantik dan berjaya sahaja… Tapi Yan pun nak kongsi kesilapan-kesilapan yang Yan dah buat..
Setelah beberapa minggu belajar menjahit, bahagian paling susah dalam pembuatan pakaian adalah leher.. silap sikit, herot berot ke laut la jawabnya…
*Teringat kisah Kakak Ipar yang dulu belajar menjahit baju kurung.. Boleh terpotong / jadi 2 lubang leher… Macam mane tu? Alamat ke tong sampahla jawabnya…
Cerita pasal tong sampah, pagi tadi, 6 biji muffin telah masuk ke tong sampah.. Gara-gara silap guna function.. Selalu, kalau Yan bakar muffin or kek, Yan akan guna api atas dan bawah.. barula masak elok (tak hangus) Tapi tadi, Yan guna api atas je.. Bila keluarkan, bahagian dalam tak masak lagi… So, bijakla kononnya.. Bakar lagi guna api bawah saje.. Emm.. tetiba bau hangit .. siap berasap lagi.. Nasib baik tak rentung… Nasib la ada lagi balance adunan untuk buat 6 lagi muffin.. Saje..Bawak bekal untuk anak-anak….
Akhir kata, tumpuan dan konsentrasi perlu dalam melakukan sebarang kerja … tak kiralah kita dah pernah buat sesuatu perkara tu banyak kali pun, ada kalanya, akan berlaku kesilapan…

Leave a comment »

2 tahun lah..

Selamat Hari Lahir Ke 2 Muhammad Ammar Mirza..
Semoga Ammar dikurniakan kesihatan, keberkatan dan rahmat dari Allah dan
jadilah anak yang soleh bagi mengirim bekalan Mama dan Papa kelak..

Leave a comment »

Saya mengaku, saya lalai

Keasyikan terhadap Hobi Baru telah membuatkan saya tertinggal / terlupa benda-benda penting sempena lebaran … Namun bila telah tersedar, semuanya sudah terlambat… dan saya rasa bersalah…
satu perkara penting yang mesti ada adalah TART NENAS… Ini kuih kegemaran Mr. Hubby…
Sorry Yang….

Leave a comment »