Sempena Hari Raya

Suasana menyambut lebaran makin terasa kat rumah Yan.. Ntahlah.. Tak tau kenapa.. Tahun ni Yan rasa bersemangat sangat nak raya.. Bayangkanlah.. selama Yan dok kuarters, mane la Yan ade semangat nak menghias rumah? Tapi, tahun ni semangat tu datang.. Buat langsir baru, beli tikar baru, pasang lampu lip lap ni, pasang pelita.. Yan tak pernah buat benda-benda ni sebelum ni.. Dulu, nak raya, yang penting baju raya, kuih raya.
Mungkinkah atas dorongan anak-anak? Imran yang dah mula faham apakah keseronokan raya. Ye.. besar kemungkinan pasal mereka.. Sebolehnya Yan nak mereka gembira..
Namun, disebalik keghairahan kami menghias rumah, Yan sampai hari ni cuma ada 2 pasang baju raya.. Boring la.. takkan nak pakai baju maternity .. Tak glamour langsung.. Jadi cuti 3 hari lepas Yan round shah alam dan nilai … Yan nak cari jubah (yang muat) dan cantik untuk pakai masa raya nanti dan boleh pakai lepas bersalin.. cuma jumpa 1 yang berkenan di hati.. Ade lagi… tapi takde saiz.. penat sangat.. Yela.. benda yang dicari tak dapat.. Kalau dapat, mesti Yan gembira.. Penat pun tak rasa.. Emm… Ni kali ke dua Yan beraya dalam keadaan pregnant. Nak beli baju maternity lagi, macam tak berbaloi pulak.. Dah masuk 8 bulan..
Lagi satu, pregnancy kali ni, Yan punya perangai over sketlah.. Nak melaram je..

e

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: