Tentang Yan

Bukan ade cerita ape sangat pun… tu yang lama menyepi.. cuma sekarang Yan dah mula malas.. Malas masak.. Kesian Mr. Hubby.. sampai kengkadang tak tau dah nak makan apa untuk dinner.. nak makan kat kedai, dah bosan.. kengkadang wat n. goreng pun jadi.. Bahan ada, tapi rasa berat dah.. tak larat..
Sekarang ni , tengah buat persediaan nak bersalin .. Paling risau, baju-baju baby yang lama kat dalam bekas tu belum lagi Yan bilas.. Baju baru adela sikit je pun beli.. Sebenarnya tak kotor pun.. Tapi .. biasalah kan..pastu baby cot pun lum bersihkan.. almari baju budak-budak yang Yan beli pun belum pasang lagi.. Adoi.. haru kalau Yan tetiba bersalin awal… wat masa ni..(semalam) perut Yan dah mula mengeras dan sakit.. (org panggil false contraction) tido malam pun tak berapa lena.. Baby aktif kalau Yan dok diam..
Yan dan Mr. Hubby rasa our baby kali ni nak keluar awal.. maybe minggu depan or 2 minggu lagi.. Yan pun macam tak larat dah membawak perut.. Bukan besar sangat pun perut Yan.. Berat Yan yang terkini pun tak sampai 60kg.. Tak taulah.. Maybe pasal puasa, berat badan Yan menurun balik.. sekarang dah raya, tak selera makan sangat pulak… Masa awal raya haritu lagila.. Tak bole makan nasik.. Rasa perut tu berangin dan tak sedap je.. Sekarang ni pun macam tak berselera.. Rasanya elok Yan puasa je kan.. Tapi takut takde tenaga plak kalau tetiba nak bersalin.. Uish.. sabar sabar..
Weekend ni banyak dah jemputan open house.. ntah cemana nak manage .. Yan serah je pada Mr. Hubby.. Yan tak kuasa nak fikir.. Ikut je..
* Kengkadang Yan termenung… tak tau nak wat ape dulu…. Apela…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: