Perihal Asyraf dan Jaundice

Selasa lepas, adalah appointment Asyraf untuk amik darah dan hantar urine sample.. Asyraf sekarang telah diklasifikasikan Prolonged Jaundice.. dah 1 bulan pun masih kuning lagi… so, sebelum jumpa pakar, kene wat sample darah dan urine.. bagi memastikan masalh sebenar Asyraf.. Yan sekarang hanya berdoa supaya Asyraf cuma prlonged jaundice dan tiada sebarang penyakit lain seperti hati, jantung atau organ dalam yg lain…

Anyway 18/11/2009 lepas Asyraf dah 1 bulan… berat die pun dah meningkat 3.6kg.. Alhamdulillah.. Yan masih breastfeed Asyraf…

Emm… kalau orang tanya, kenapa bole sampai lama sangat die kene kuning? Yan dah tak tau nak jawab ape.. sebab dah letih.. Yan dah usaha macam-macam.. semua petua Yan dah buat.. thanks pada kawan-kawan yg menyumbang idea.. Cuma 1 je yang Yan tak berani bagi kat Asyraf… Susu kambing… Yan dah dengar macam-macam cerita pasal baby yg minum susu kambing.. Ada yg meninggal.. Ada yg kuningnya jadi lebih teruk… So, Yan rela, Yan yg minum susu kambing… (sekali je pun) tak tahan beb.. nak terkeluar isik perut.. sehari tu sendawa dan terbau diri tu bau kambing… Hahahha… Apela Yan ni kan…

Dan terbaru , bila Yan bawa Asyraf jumpa hemeopati , rupanya dah banyak kes prolonged sekarang.. salah satu sebabnya darah bayi tak sesuai dengan susu ibu? betul ke? Bila cerita ngan kak yg urut Yan, die pun kata ade kes macam ni dulu.. dh lama.. Ada sesiapa yg bole bagi pendapat tentang ini?

Bila dengar pasal susu ibu tak sesuai dengan bayi, Yan yang dah berazam nak bf Asyraf jadik confuse..
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: