Asyraf 3 bulan

Nak story sket pasal anakanda Yan yang ke 3 ni.. Lambat bebenor nak update pasal last month punya check up kan? tak kira nak cerita gak perkembangan Asyraf… Berat nya 5.8kg, sudah pandai mengagah orang.. sangat suka senyum, masih menyusu segar dari Mama.. last week 30/01/2010, kami telah mengadakan majlis kesyukuran dan ukur jambul untuk Asyraf di Kanchong.. Erk.. memang tak jemput sesapa pun kecuali ahli keluarga TERdekat… Humangaih walaupun tak jemput ramai, goodies yang kusediakan habis langsai…nasib baik cukup.. Hehehe…
Okay.. kali ni anakanda ku di pegang oleh Abang Khir aka selaku second brother in law yang tua… Dulu Imran dipegang oleh Abang Asan aka abang sulung Mr. Hubby (masa tu Mr. Hubby baru saja mengalami kemalangan motor dan tak boleh dukung Im) for the second , Ammar, baru Mr. Hubby yang pegang.. so, rasanya dah cukup lah kan? Hahahha… (ayat orang nak tutup kilang)
Untuk anak Yan yang ketiga ni, banyak perkara yang kami tak pernah buat tapi kami buat / terpaksa hadapi…Macam masa kelahiran Asyraf, Mr. Hubby dapat tengok sendiri bagaimana Yan sakit sehingga baby keluar.. Dan selepas tu Asyraf kene jaundice.. bukan sekejap tapi prolong jaundice jadi Yan siap kene bermalam di hospital … Dan setelah majlis cukur jambul, Mr. Hubby berbesar hati nak mencukur keseluruhan rambut Asyraf sampai licin…. Hahahhaa… Dan yang paling membanggakan, (Yan la kan … org lain tak kot..) Yan masih kuat semangat breastfeed Asyraf.. dan merajinkan diri memerah susu untuk bekalan harian Asyraf… Alhamdulillah… Yan amat berpuashati bila mana setiap kali check up berat Asyraf meningkat dengan baik dan membanggakan.. Dan Yan sudah dapat menyesuaikan diri dengan rutin semasa keluar berjalan or membeli-belah dengan Asyraf yang masih breastfeed … (kasi susu secukupnya sebelum melangkah keluar kereta dan Asyraf akan kekenyangan dan mamanya boleh memilih barang dengan senang hati… vavavva..)
Terbaru, anak-anak ku diserang batuk… termasuklah si kenit ni.. kesian betul.. Semoga anak-anak Mama cepat sembuh…

O.. Asyraf sangat mudah dijaga.. Dia ala-ala sopan dan manja gitu ngan Yan..Bila berada di rumah, die lebih prefer direct bf botol-botol die bo layan… hehehe… sayang budak mucuk masam tu…
Advertisements

2 Responses so far »

  1. 1

    fuadnis said,

    yan…ko dah nak tutup kilang ke??serius??

  2. 2

    YAN said,

    iyelah nis… penat wooo…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: