Archive for March, 2010

From Taiping With Love

Say cheese …

Cik Azizah wit Asyraf

Gediknyala bila nampak camera..

layan FB la .. apalagi…

Cik Intan yang sedang hangin sebab … tut…

Pakcik Hamzah suami Cik Azizah

Nilah Pakcik Asmawi suami Cik Intan

Ni Abah… Abah ngantuk pasal tak dapat smoking dan lum medang nescafe

Mak.. yang gumbira dalam hati ada bunga…

” Mama kene amik macam ni… baru la betul…”

Muka puas hati dan Ammar dah mula bosan

Nampak sangat bosan

Hehehe… Ntah apa kaitan gambor-gambor ni ngan tajuk entri tu… Lantaklah… Tolong maafkan jelah.. Ntah pape.. melawat orang sakit.. tapi ble plak bergambar … bukan takat bergambar, bergambar sakan… pakcik Mawi ni sakit diabetes (betul ke yan eja? senang cerita kencing manis lah.. ) tahap tinggi punye.. sebelum ni ntah dah berapa lama pakcik Mawi dok spital, kami tak dapat melawat… Jadi, mak abah ajakla kitorang g melawat…
Punyela lama tak balik tepeng.. last visit, masa tu pregnant Ammar… Hahaha… sekarang Ammar dah 2 tahun setengah… pastu siap ada Asyraf pulak… Hahahah.. Yang Yan ni ingat dah teruk sangatlah pakcik ni.. Sekali bila sampai, korang tengokla sendiri gambor nye.. Emmm… Nampaknya visit kali ni lebih kepada untuk Mak jumpa adik adiknya.. Muka mak ngan adik beradik seiras gak kan? Hahaha… Kalau belah mak ni, semua adik beradiknya perempuan cuma seorang je lelaki tapi dah meninggal… Kalau belah abah, semua lelaki.. Hahaha… kene plak gen tu kat Mr. Hubby … jadik kompem sume anak Yan lelaki….
Kami gerak dari Banting kul 10pg sampai Simpang, Tepeng umah cik Sanah kul 2ptg .. gerak g Hospital kul 4:15ptg.. Tunggu sampai kul 5 – 6 ptg … balik.. minum2 ngan pakcik Hamzah dan Makcik Zizah sampai kul 7mlm.. gerak balik ke Banting semula… Sampai Shah Alam kul 9.30mlm… berlegar sekitar Shah Alam mencari tempat makan … Humangaih.. ramai sungguh manusia yang keluar rumah .. almaklumlah hujung bulan dan malam minggu… lepak lepak lepak… lastly kul 10.30mlm g seksyen 8 .. dah tak selera nak makan.. actually Yan tak berapa selera makan kedai mamak memalam ni.. tak sedap.. kul 12 > gerak balik Banting …
Yan dah ngantuk tahap ultraman.. Jadi, gue ngorok je… ngan Asyraf… Nasiblah Mr. Hubby baterinya tak kong… Yang kelakarnya tetiba kat area mane ntah kat banting ada road block plak… terkezut gue.. cepat-cepat tarik seat belt.. Yan tekejut semua org tekejut.. hahaha… gelabah btul.. Kul 1 am sampailah di rumah… Alhamdulillah.. Apalagi, pengsan…. zzzzzzzz… habislah cerita hari Sabtu lepas…
* almost all of picta above taken by Abang
Advertisements

Leave a comment »

Dan pemenangnya….

Dengan ini secara rasminya Yan menutup sesi teka teki tekuk ….
dan Yan dah dapat pemenangnya..
Terima kasih kepada kawan-kawan yang sudi meneka.. hehehehe…
Yan memang minat MPV dan jenama yang Yan minati adalah Toyota WISH..
tetapi, Yan hanya mampu membeli
MPV juga, PROTON EXORA..
TAHNIAH kepada PN. DELL
kerana meneka dengan tepat sekali…

Comments (7) »

Award

here go the rules:
1. Thank & link the person that gave you the award.
Okay… thanks pada Pn. Barine kerana memberi saya award ni. ..maaf terlewat amik..
2. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.
Alahai… semuanya ko dah bagi jadi aku mintak pengecualian..
3. Contact said blogs and let them know they’ve won the award.
ni pun
4. State 7 thing about yourself.
saya mama kepada 3 orang budak lelaki
saya suka manja-manja ngan my hubby and anak-anak
saya juruteknik yang berangan nak bersara awal (pemalas… lariks..)
saya suka kain cotton
saya nak kurus tapi tak bole…
saya suka jalan-jalan..
saya tak suka semua jenis peperiksaan

Comments (2) »

Berkat Kasih Sayang 3605

Berkat Kasih Sayang 3605 = BKS 3605

Ada apa dengan BKS 3605? Emm nak story kat sini … tu nombor erk.. bakal kenderaan Yan yang baru.. sebenarnye nak bli nombor 2206 sempena tarikh lahir Yan. Tapi dah ada orang beli. Jadi Yan beli nombor ni.. 3605 tarikh nikah Yan & Yasin…

Yan bagitau kat sini bukan nak bermegah-megah ye u all.. just nak berkongsi kegembiraan..

dah 6 tahun menyulam kasih dengan CERMAT dengan my lovely bambee kelisa …

tiba masanya Yan kene lepaskan… berpisah jua… sebenarnya sedih nak jual kete tu.. tapi disebabkan keperluan, Yan akur..

apa gantinya? Emmm… cuba la teka … siapa dapat jawab dengan betul, Yan bagi hadiah… hahahaha….

tapi, rakan sepejabat dan keluarganya tak ble jawab … sebab dah tentulah korang tau kan… tak aci ma…

Comments (19) »

cotton exclusive

Ini adalah entry sticky mode—- sila scroll ke bawah untuk entry terbaru

Okay, boleh dikatakan semua cotton embroidery telah habis dijual.. Alhamdulillah … thanks a lot kepada kawan-kawan yang sudi membeli… Di sini masih ada lagi cotton exclusive yang cantik-cantik dan sudah pasti lembut materialnya.. So, enjoy melihat pilihan-pilihan kain di sini .. sebarang pertanyaan boleh terus diajukan di bahagian comment, chat box kat tepi tu or email pada Yan di hunnybunny2707@yahoo.com

C001 – RM 200 / 3.5M / lerang 60″

C013 – RM200 / 3.5M / Lerang 60″

C014 – RM 200 / 3.5M / Lerang 60″

C015 – RM200 / 3.5M / Lerang 60″
C016 – RM200 / 3.5M / Lerang 60″

C018 – RM160 / 3.5M / Lerang 60″

B001 – RM140 / 4M
B008 – RM200
A007 – RM200

Comments (5) »

I-City Shah Alam

suke sangat sengih macam tu… dahla mata tu sepet..
Panda

Hehehehe…

Adoi.. semangat si Ammar ni..

verangan … saya sudah tembam..

3 stoogers…

me with my sista

cantikkan?…

ramainya la manusia…

“mama, sudahlah tu, dah ngantuk ni…”

Last last….hehehe

Last Friday kami ke Shah Alam.. Saje jenjalan kat I-City.. Sebab tengok gambar Pn. Dell cantik bangat gamaknya lampu-lampu tu… Jadi nak memuaskan hati, kami pun menjebakkan diri ke sana… Owh tak lupa, kami bawak my sista sekali.. Imran? Emmm die tu kalau dh kene kidnap ngan my kakak, sure tak mo balik punye.. melepasla ko bang…
* sorry kalau gambar tu tak berapa menarik.. i guna camera biasa jork..

Comments (4) »

Manusia berubah

Hari ni Yan jumpa seseorang.. perwatakan nya sangat berbeza dengan apa yang pernah Yan dengar cerita tentang dia sebelum-sebelum ini.. die .. sangat mesra .. okay… maybe die dah berubah kot.. daripada seorang yang berlagak bagus (poyo) kepada yang very friendly.. people change.. good good .. siapa die? RAHSIA…

Comments (2) »