Archive for June, 2010

Allergy

Sebenarnya ada banyak sebab Yan tak update …. Yan menderita sebenarnya.. 4 bulan kebelakangan ni Yan kene allergi / alahan… Nak tau alahan apa? Yan tak bole makan TERUNG.. DAN DAGING.. Akibatnya, kawan-kawan dan ahli keluarga terdekat je tahu bagaimana terseksanya Yan selama proses nak baik tu… sekarang ni pun Yan masih bergantung dengan ubatan yang doktor bagi… kalau nak diikutkan, Yan tak bole buat apa kerja pun.. Sebab, bila Yan angkat barang or pegang pape, kulit baru yang masih nipis tu senang terkoyak.. Bila dah koyak, emm lu fikirlah sendiri.. sekarang ni pun masih lum pulih sepenuhnya.. Kalau orang tengok, memang ngeri wo… Sampaikan my child sendiri kesian dengan mama diorg … bila nak melintas, Yan nak pimpin tangan diorg, diorg tak nak.. die kata ” tangan mama sakit” dan kalau Yan tersilap makan sket, gatalnya … jangan cakaplah.. Yan sentiasa mengamuk sebab tak tahan gatal… bila Yan gosok, die akan menggelembung… bila menggelembung, ada air dalam tu, then bila kita gosok lagi, gelembung pecah, melecetlah… kene air , sakit gila…

Tapi, Yan bolela pulak main netball .. huhuhu… degil sungguhkan.. sendiri tanggung la Yanty oiii… sekarang ni tapak tangan masih kasar lagi… kalau bersalam dengan Yan terasa kasar, faham-faham jela..

Alhamdulillah walau Yan sakit macam ni.. Tak pulak jangkit kat Asyraf .. Nasib baik… Yela… Tangan Yan bukannya kudis or kurap, kene alahan … Emmm .. skrg ni Yan elakkan makan ayam berlebihan, dan lebihkan makan sayur… ikan pun kene pilih, kebanyakan ikan yang bole makan, ikan mahal je… huhuhu… Nasib la laki mak pun memilih bab ikan ni.. Yan pun yang ajar die makan ikan MAHAL je… huhuhu…

So, I menderita sebenarnya selama ni… tapi I tak marah orang tak tentu pasal tau…

Advertisements

Comments (2) »

Today is My Birthday

Today is My Birthday lor..Sebenarnya bukan Yan sorang yang sambut hari lahir hari ini… Tetapi Mama Yan dan anak buah juga lahir pada tarikh yang sama. Best kan.. Memang best..
Malam tadi Mr. Hubby ngan anak-anak dah wish awal-awal.. hahaha.. belum masuk 22 hb pun.. Kami g makan-makan je.. absalutely kat SR.. beli kek 1 slice jer.. Huhuhu … Yan kan tengah diet.. (muahahaa)
Hari ni, kene keje gak walau sebenarnya cuti.. tapi puas hati sebab dapat siapkan update skala sampai PM.. owh kepada kawan-kawan yang tak familiar dengan istilah2 ini, takpe… semua berkaitan kerja…
Lately Yan sangat busy bee… sehingga tidak sempat nak update wordpress… but Yan sentiasa update FB pasal sentiasa je on kat BB tu..
Ada wish list lah for this year.. tapi wajar ke?
Muahahaha… nak wish list ape lagi Yan oiii… bukan ke ko dah guna hadiah ko tu berbulan lamanya lebih awal? Dah jangan nak wish wish lagi… Huhuhu….
Tapi kalau ada yang nak bagi, apa salahnya… *wink*

Comments (4) »