Projek Tergendala dan Projek Baru

Tergendala bukan sakit tau… Emm.. My featherweightII tak sihatla.. Dah hantor g  SINGER… kelmarin tapi sampai skrg lum siap2 lagi… apala agaknya sakitnya..

Alkisah.. Yan tengah menjahit blouse.. guna kain remnant my jubah.. chiffon berBATU… owh yeah… BATU tu la puncanya.. sebelum menjahit, Yan dah check keliling kain tu, Mana2 batu yang rasanya kene kat tempat jahitan Yan dah remove..  Tapi rupanya ada satu yang tertinggal… Apalagi melompatlah si jarum mesin… dah la tercabut, siap serong lak kat tapak tu… Nasib baik tak patah , kalau tak, harus lagi haru… bila dah keluarkan jarum tu, Yan pun mulala menjahit … Yan test dulu kat kain lain.. huhu … bermasalah pulak… benang atas macam longgar sangat.. puas la Yan  cuba jaya dengan adjust kat tension benang.. pastu bukak balik , pasang balik .. emm same gak hasilnya… .. lastly, setelah digoogle , Yan pun amik keputusan hantar ke SINGER terdekat..

Emm skrg ni sementara menunggu kawanku direpair, Yan wat jahit manik  kat 1 baju ni.. Tapi Yan wat yang simple2 jer.. nak bagi baju tu nampak special sket.. Kain chiffon gak dah ade batu, tapi rasa ringan je kat lengan ngan badan.. so, Yan jahit manik pintak 1 baris kat hujung lengan.. baru siap semalam…erk, semalam pun mulanya.. hahahaha… sangat tekun sampai sakit badan.. huhuhu…

Advertisements

1 Response so far »

  1. 1

    Norm said,

    ooohhh laaa haaiii…. yr bestfren tak sihat… hopefully tak begitu kronik yg mampu menjejaskan duit poket.


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: