Archive for November, 2010

Sasaran kehidupan Yan

 berhenti kerja 9 tahun lagi …sekiranya masih di takuk lama…

mesti sudah PANDAI menjahit segala jenis fesyen baju…

mesti sudah PANDAI masak makanan kegemaran En. Yasin

mesti sudah boleh jadi SUPER MAMA…

mesti sudah boleh mengekalkan bentuk badan tanpa bantuan PB…

9 tahun lagi ? pasal 9 tahun lagi baru habis bayar loan kete… muahahahaha….

Comments (4) »

Puas hati

Puas hati bila fail yang menggunung telah dapat di surutkan menjadi bukit..

Puas hati bila masakan simple yang dimasak habis licin

Puas hati bila dapat pakai balik baju kegemaran…

Puas hati bila telah berjaya menyusukan Hakim sehingga 1 tahun setakat ini…

Puas hati bila dapat berdua-duaan dengan suami menonton movie …

Puas hati bila orang lain puas hati dengan hasil kerja kita…….

Comments (2) »

RINDU

Rindula… Nak masak-masak… tapi bila tengahari balik umah, automatik jadi ngantuk… kejenya zzzzz…. balik petang, lesunyala badan kenapala agaknya… nak kene makan vitamin ni… Macam mana agaknya kalau Yan ni full time housewife? Sempat ke nak masak, pehtu nak urus anak-anak… ntah.. tak dapat dibayangkan.. pernah lah duduk setengah hari ngan bebudak tu kat rumah tanpa papanya… Memang bole.. tapi tak makan tengahari la gamaknya… tak sempat masak..

 Ammar suka picit2 Akim.. kengkadang die tak perasan yang die dah picit terkuat… Yang si Akim pulak sekarang asalkan abang2nya ngendeng dekat2 ngan die, die dah jerit dah… kalau 5 minit sekali dok jengah diorg dan teriak plak macam tarzan haruslah Yan ble tensi tahap otomen…

Mr. Hubby know me very well… yelah.. sape lagi kita nak ngadu kan.. selain Mama Papa… Sometimes Yan curik2 peluang letak kepala kat riba Mama… I Miss that TIME .. Really… Samela ngan Mr. Hubby… nak duduk sebelah pun dah susah sekarang.. tak sampai 5 minit, ada je yang datang menyelit kat tengah… Emm.. Nak bercakap, apatah lagi.. Masa nak bercakap tu lah diorang nak datang mengadu macam-macam…

So, bila ada masa lebih waktu rehat tengahri, Yan akan balik umah Mama… Tapi Mama mestilah sibuk masak.. Takkan la ko nak mengada ngendeng2 kat die kan? Nak kene ketuk ngan batu lesung? Hahahha… But Mr. Hubby always there 4 me.. Kengkadang pagi2 bila rasa tak best, Yan BBM die… Wat pe ? Bz ke? Tak lama pastu die mesti call… (kalau die tak sibuklah) kengkadang dapat la ngadu.. tapi selalunya kene die dengar die bebel2 dulu… pehtu kengkadang tak jadi ngadu… hahaha… biasalah kan.. takkan la kita nak tambah pening pala hotak die plak kan.. nanti die pun ble jadik BORING…

Yes, macam-macam RINDU…

RINDU nak berhobi semula… Emmm… Yan dah ade kawan baru.. Tapi bila dah ada kawan baru. mood pulak belum ada… Mr. Hubby keep asking me.. Bila awak nak bukak kotak jahit tu semula? (nak raya haritu, simpan semua kain dalam kotak) Tapi kalau ada nak repair2 seluar or jahit butang baju Yan dengan senang hati je nak buat… Huh ? jahit butang baju pun pakai mesin? Bole… jangan tak caya… Tradition bole wat jahit butang, jahit sulam pun bole… Memula Yan pun tak caya, tapi masa beli tu Tokey tu ajar semua jenis jahitan … dengan kagumnya Yan try kat rumah… vavavvava… dan dan keluar 2 – 3 helai baju tak berbutang… hahahha…

Thanks to Mr. Hubby… kesian die… Yan tau die kesian kat Yan… Ni sikap Yan yang teruklah kan.. Bila nak sesuatu, mesti nak dapat gak… selagi tak dapat, nak usaha gak… Selagi tak dapat, Yan akan down… Memang terukla ko Yanty.. ko hingat laki ko cap duit? Yela bende yang ko nakkan tu makan riban gak .. haritu ko dah caras sekali, ni nak caras lagi? bad bad.. tapi bila Yan kata , ” kesian yang kene belikan mesin jahit baru…” Mr. Hubby kata, ” takpe, untuk isteri tersayang… ” takde alasan la kan tak ble jahit seluar yang koyak lepas ni…

Raya haji tak lama lagi ni.. Yan nak wat baju raya budak2 la… Nak buat kaler pink.. sempat ke ha? kain pun tak beli lagi.. pehtu, baju Yan pun tak jahit lagi… waaa… ke korang pakai je la baju raya kaler hijau tu…Yan? Yan selalu cepat boring ma… Nampaknya tak sempat… pakai je baju hijau… tahun depan kaler pink (shocking pink) dan orange… (shocking orange) ok tak? over nye la mak sorang ni… tahun depan punya baju, tahun ni dah pilih kaler dah… owh well , sape yang ajar fikir pasal masa depan? En. Yasin….

RINDU…waaaa…. rindu nak amik gambar… banyak banyak… pasal camera pulak dah rosak.. argh… ada saje yang memerlukan uwang di saat ini… semuanya wang wang wang… Tanpa camera, bercerita kadangkala jadi tak lengkap… takde bukti meh. how?

Leave a comment »

Bosan

Sudah hampir sebulan Yan bosan dengan keadaan sekeliling… Nampak tak mensyukuri nikmat yang Allah beri kan?

Bukan tak bersyukur, tapi, hati yang memberontak , jiwa yang kacau tak terbendung lagi…

Sampai satu tahap, sebenarnya Yan dah tahu apa yang Yan mahukan.. Tapi berbagai faktor jadi penghalang Yan melunaskan impian itu…

Leave a comment »