Archive for March, 2011

Apa pendapat korang?

Aku rasa, aku teringin nak pregnant balik….

tapi bila kenangkan kalau aku dapat anak lelaki gak , aku batalkan niat aku ni…

 Tapi bila tengok kawan kawan dapat baby girl, aku teringin  balik….

 Pendapat korang lah kan… bila sepatutnya aku mula pregnant balik….?

Owh lupa, aku masih breastfeed Kikim dan menelan Noriday setiap hari dengan jayanya….

 Kikim dah nak masuk 18 bulan.

Comments (4) »

Sabah bah…11- 13 Mac

Dah lama tak update… hahahaha… males takde ape nak cerita pun selalu update fb jer.. Last 2 weeks Yan sekeluarga ke KK, Sabah.. Jalan jalan perabih pitih..
Kalau tanya, seronok ke tak, honestly tak…
Kenapa? Banyak faktornya…
Cuaca.. masa nak berlepas kitorg duduk dlm plane hampir 1 jam… jangan tak caya… lapangan terbang pun bole macet… kalau gue sorang, haruslah dah pulun tido.. ni kene mangku si kikim…. sangat menduga akal dan hati… lastly berlepas la juga… nasibla kikim mau tido 2 jam perjalanan kira aman sketlah… pehtu die bangun… nasib baik 30 minit sblm mendarat… dan couple yg duduk bersebelahan memahami….
Sesampai di KK, solat zuhur dan makan… Yan lapar gila… yela.. dalam flight walau lapar tak bole makan.. sebab pangku si kikim yang tido.. dan duduk di sebelah strangers.. dugaan…
pehtu tourist guide tu hantor ke hotel.. Hotel Gaya .. baru lagi… tepi Suria Sabah Mall… berapa bintang ? Yan tak tau… tapi selesa dan memuaskan… sesuai la ngan pakej yang Yan bayar untuk kami sekeluarga…
Takde aktiviti ape.. Malam g makan lagi kat Kampung Nelayan Rest. Kita hentam seafood jela… ade cultural show lah apelah… ada aku kesah? yang penting makan makan makan… oowh Yan makan lobster.. semua termasuk dalam pakej, Yan tak tau harga… Malam tu, walau tidur berair -cond Yan berpeluh-peluh siap basah baju dan rambut.. apasal? pasal tak minum air berkarbonat lepas makan lobster … tu kawan yang bagitau… kaitannya mungkin pasal seafood termasuk lobster tu dah meningkatkan kadar alkali dalam badan, jadi kene naturalkan dengan asid … (ceewah.. macam ahli kimia la pulok.. ) tapi logik kan?
Sabtu, aktiviti melawat sesado.. dan hujan sesado… sampai kat hot poring tak dpat masuk pasai hujan… dahlah nak ke sana berjam-jam…baik aku g pasar filipino jer.. hahahahaha
Dan malam makan….. seafood sesado… dan nasib baik Yan bawak ubat allergi … udahnya sampai semenanjung, aku kegatalan…
Ahad, pagi sampai tengahri aktiviti bebas.. kami pun ke pasar filipino sendiri tak bersama rombongan.. adela sket sket beli untuk orang yang tinggal.. macam macam ado kat sana… dan yg paling menarik mestilah pearl dan swarowski (betul ke yan eja?) ade satu kedai ni , die jual batu swarowski tu banyak…. mengerlip silau mato den.. sampai Yan bole naik pusing .. keluar sekejap makan ubat actifast… pastu sambung lagi…. adela sket sket… hahahaaha sikit sangatla….
Pehtu check out , die bawak tah kedai apa… kek situ ade makanan jawa katanya… tapi mane celah jawa yan tak tau… yang dapat ditelan adalah mee hun sup.. ye org melayu mana bole makan mee hun je tengahri … tak cukup tenaga… Mr. Hubby dah mula muncung…. Yan dah risau la…lalalalala…
Pastu die bawak kitorg ke Inanam – frozen food … sesape nak beli makanan frozen sesado lah.. Yan? nan ado…dah la mahei.. Yan pun bukan nye masak… beli kat Tesco ajela…
Last tempat die pegi sebelum humban kitorg kat KKAirport, kilang coklat… Mahei coklet kek situ… Yan beli 2 kotak kecik yo.. buat ngomel kat opis ngan kengkawan… baik beli cadbury ke , beryls kat sini…
udahnya kul 4:30ptg di humban nye kitorg kek airport tu… flight pukul 8:10mlm ye kengkawan… haru betul… dan bolehlah kusimpulkan agent yang uruskan kami disana adalah tidak best…. kalau flight kul 8:10pm, check in kul 6pm ler.. yang dihantor nye kita kul 4:30 tu buat ape? d
cuba bayangkan kami yang anak 3 ni nak handle bebudak tu selama 3-4 jam di airport yang serba kekurangan… what the?
Bila dah masuk tempat menunggu tu, ada pengumuman plak kata delay 1 hour… tuuuuuuuuuuuuuuuuuuutttt… Yan bengang giler weyh.. masa tu kalau sesapa wat hal , aku tampar je… hahahaha.. Yang si Kikim pulak sangatla memahami…. masa tula nak menyusu … ditengah kehiruk piruk suasana.. nak tido la tu sebenarnya… Yang akhirnya tidur di gendongan papa mithali… Mr. Hubby sangat bersimpati dengan keadaan Yan… walau die pun sebenarnya penat melayan karenah anak-anak terpaksa juga melayan karenah isteri yang selalu Hangin…
Begitulah perjalanan kami…..
Bila dah masuk flight , satu lagi cabaran… kedudukan kami terpisah jauh gila… Yan ditempatkan di 2D manakala anak2 dan Hubby di row 17… apakah?
Okay bila dah duduk, kene pindah pulak pasal sebelah Yan pun ade kakak yang pangku anak dan sebelahnya seorang lagi penumpang… polisinya … satu row 4 orang maksimum… okay fine, Yan kene pindah ke row 4D… selelsa, pasal takde orang kat sebelah.. tapihujung tingkap ada… Kikim pulak bangun….
Argh…. lagi 1jam setgh perjalanan Yan terasa nak terkucil sangat…. Yan terpaksa ke row hubby untuk mintak jaga kikim… setelah selesai , Yan nak gak menyempit kat diorg.. Lastly setelah kering susu ku dan penat mengemping agaknya, kikim pun tido…
Tiba masa nak mendarat… sekali lagi Yan kene pindah pasal polisinya 4 orang maksimum 1 row…
Alhamdulillah selamat kami mendarat di LCCT… pada jam 00:30 pg …. aduh… gila penat… naik bas yang disediakan oleh agency tu, yang dibawak macam kene kejar hantu, sampai di office kul 1 > pg..
Sampai rumah, bukan terus tido, mendobi dulu… nasibla mesin auto.. dan nasib baik Yan cuti hari Isnin tu… sekianla… cerita percutian ku ke Sabah…. ape yang ku dapat?

This slideshow requires JavaScript.

Comments (3) »