Archive for holiday

Ambil hati / Upah / Bodek?

Mr. Hubby tak berapa gembira percutian kali ni.. Jadi, Yan nak amik hati die, Yan belila benda-benda yang pasti die suka.. Terutama yang paling atas tu lah.. Tapi, Mr. Hubby still nampak monyok je.. Tak kisahlah orang nak kata apa.. Bodek ke, upah ke, inilah cara Yan ambik hati Mr. Hubby yang melayan karenah anak-anak semasa Yan sibuk membeli belah.. Yang tolong angkat beg-beg Yan , yang tolong urus anak-anak kalau diorg buang air.. Macam-macamlah.. Tapi, rasanya tak cukup kot.. Entahlah..

Leave a comment »

Da balik dah…

Set Cadar dan Comforter (Benda pertama yang Yan cari…)
Tambah koleksi kain batik untuk berpantang dan untuk wat kain (kain batik lepas)
+ sarung kotak tisu

Minyak gamat lor…

Coklat la apelagi…

Haha… beg untuk isi barang-barang yang diborong….
Cerita pasal percutian kami di Langkawi.. Biasa-biasa sahaja.. Ntahlah.. Mungkin pasal takde pun excited nak melawat tempat-tempat bersejarah di sana.. sebab ahli-ahli yang lain pun lebih minat membeli belah daripada berjalan-jalan.. Jadi memang takde gambar tempat-tempat yang selalu orang pegi.. Yang ade cuma gambar.. Ape yang Yan terbeli.. (hahaha.. ter kata nya…) Bukan murah sangat pun.. tapi kalau peminat pinggan mangkuk kaca macam vantage, corelle, luminarc, vision dan macam-macam lagik memang sorga.. dan kalau dah beli kene fikir nak mengangkutnya pulak… Memang sgt best kalau kene charge kat kaunter check in beratus-ratus RM kan? Yan memang tak membeli barang2 tu…Macam mana nak angkut.. dengan anak-anak lagi dengan perut lagi… Huahaha.. Takpela.. 10 tahun lagi (kalau panjang umur dan ade rezeki) bolela beli bende-bende macam tu..

Hahaha.. masa pergi, Yan bawak 1 je beg… bila balik, beranak lak beg tu.. Ye la.. memborong coklat sampai beratus RM.. biasalah kan.. adik beradik je dah 8 keluarga… Kawan pejabat lagik.. Mak mentua + Pak Mentua kene ade yang special sket… Walaupun PaMa ikut sekali, beli gak la untuk Mama tu.. Takkan die tengok je kan.. Biasalah kan..Mane yang larat bawak jela.. Tu pun macam tak cukup je..

Yan dah cukup gembira bila dapat set cadar tu… Nasiblah membayangkan nak kene mengangkutnya payah.. Kalau tidak… ntahlah….

Leave a comment »

Cuti-cuti Langkawi

Yuk cuti-cuti Langkawi yuk… Hehehe… Esok Yan cuti… Kami sekeluarga nak g Langkawi.. Ini kali pertama g Langkawi dengan Mr. Hubby dan anak-anak.. Penerbangan esok kul 8:10pg .. Nape pagi sangat? Sebab murah lor… tapi takdela murah sangat.. dahlah booking sejak bulan 3 lagi ni.. Kat sana nanti kami akan menginap di Rumah Peranginan Persekutuan Pulau Langkawi (Federal Villa) Emm.. ni pun kene tempah awal.. Maklumlah.. bende murah.. RM77 deluxe room / night (untuk penjawat awam)
Dah lama sangat tak pegi sana.. Kali terakhir pun Yan tak ingat bila.. kate orang, dah banyak yang berubah.. Takpe, biar Yan tengok dulu, nanti Yan cerita lagi okay..
Harap-harap cuaca kat sana okay-okay sajelah.. Baru best nak jalan-jalan… Shopping? (entahlah…)

Leave a comment »