Archive for Langsir Raya

Ape Yan buat Malam Raya

Hye sume … Yan dah mula keje harini.. Ok..seperti biasa , Yan akan update secara marathon.. Sehari sebelum Raya.. Yan di umah Mama… Bukan tolong masak… Tapi sibuk menjahit langsir .. Dengan bantuan Mama… Thanks Mum kerana merealisasikan impian anakmu ini….Kenapa Yan baru terhegeh2 jahit langsir? Poyo betul kan? Ntah.. tetiba mood nak menghias rumah tu datang… Sebelum2 ni Yan tak hirau pun nak berhias rumah… Janji bersapu dan bermop sudah.. Langsir pun Yan tak pasang… Cuma Yan pasang bidai.. Takde hati nak berhias.. Kalau orang datang pun, maybe ingat tu rumah lelaki bujang… (Tapi ade gak yang pandai menghias rumah..) Rumah Yan pelik sikit… ruang tamu tak besar .. ade 2 tingkap 2 panel sahaja… Pastu tengah2 rumah bersambung ngan dapur, ade tingkap dan pintu… 2 tingkap 2 panel dan 1 tingkap 3 panel.. Jadi Yan takdela nak beli kain yang mahal2 untuk tingkap bahagian dalam… Just nak bagi pandangan tu samar2 je… Kepada kawan2 yang pandai menghias rumah, sila jangan gelakkan Yan… Kalau nak gelak, telan je gelak tu..
Yan tak pandai hias rumah…
So, lepas takbir raya kat umah Mama, Yan & Family balik umah… Dengan gigihnya memasang langsir…

Tingkap menghala ke dapur

Tingkap ruang tamu

Advertisements

Leave a comment »