Archive for lari

Lari rumah….

Lari rumah? Kan takde air kan… Hubby ajak Yan check in kat mana2 hotel luar daripada daerah Kuala Langat, Hulu Langat & Sepang.. Jadi, Yan cadang De Palma Shah Alam… Kalau tak Mr. Hubby nak ajak g Genting.. Memandangkan anak2 baru je baik demam dan batuk, Yan tak setuju.. “Kite dok dekat2 sini je…” Takde yang menarik pun cuma tak payah lah nak angkat2 air.. Duduk 1 malam kat situ…
Nak jadi cerita, Imran ni kami perasan dah ble ingat jalan.. Sebab masa we all jalan kaki balik dari makan kat kedai dekat2 hotel, Yan decide nak g tengok pasar yang ade dekat2 situ, bile Yan bawak die hala lain, die cakap ” Mama, situ la… ” sambil tunjuk hala Hotel … Dalam hati, … eh anak aku dah ingat jalan? ..
Lepas tu, Yan test die lagi… keluar dari lif, Yan cakap, ” Abang, mane bilik kite?” Die pun terus jalan hala bilik…
Esok pulak, bile dah siap2 nak check out, dengan tangan penuh kiri kanan.. Yan bukak pintu bilik… Imran terus melulu keluar… Yan risau dah.. Tapi kene pegang pintu untuk bagi Mr. Hubby keluar dengan mengelek Ammar dan tangan sebelah lagi pegang beg.. Sambil Yan menghala lif, Yan panggil Imran, sebab takut die tekan lif dulu…
Rupa-rupanya apa yang Yan paling takut dah berlaku… Imran dah masuk dalam lif…Punya la Yan cemas.. Tapi kami dengan segera turun dengan lif yang satu lagi… Bila sampai bawah Yan dengar suara Imran menangis… Die dah ketakutan… Yan cemas sangat … Nasib baik ade staff hotel tu.. Yan mintak tolong die…Die suruh Yan bertenang.. Biar lif yang Yan naik tadi tutup dulu, baru tekan arrow hala atas tu… Hanya Tuhan yang tahu betapa Yan bersyukur tengok Imran kat dalam tu selamat dan takde pape berlaku kat die… Bila die keluar je dari lif tu Yan terus peluk die… Lantaklah beg2 tu… Rasa nak nangis masa tu … Die menangis teresak-esak… Yan terus dukung die.. G duduk jap kat kerusi kat lobi tu.. Sambil redakan tangisan die… Sambil Yan cakap ngan die, “lain kali Abang jangan tinggalkan Mama…” Die angguk – angguk… Yan dah sebak .. sambil kata kat die lagi, .. ” Mama sayang Abang…” ( masa tulis ni.. Yan dah rasa nak nangis…)Pastu die dah tak nak jalan sendiri… Die nak berdukung je.. Adoi…

Advertisements

Leave a comment »