Archive for Opis lama

Opis mate lama…

Dari kiri, Kak Sue, Noni, Kak Ros (belakang), Kak Nor, Kak Fiza (belakang) & Me…

Semalam Yan ikut Mr. hubby g SUK.. Kenape ? Mengados kan ikut laki g keje… Heheh.. sebenarnye ade udang di sebalik mee… Yan nak g bersosial kat pejabt lama.. Nak jumpa kengkawan lama. Cit chat benda baru… Hahaha… Kalau bos Yan tau, mampuih …Kebetulan bos2 diorg sume takde… jadi beronggeng la kitorg 2 jam tanpa henti… Lama tak jumpa kan.. Dan jangan marah.. (Mr. Hubby terutama nya) diorg kata Yan kurus lah.. Muahaha.. Adoi … perasan lor… Ke diorg nak sedapkan hati ek? Oklah pada yang takde idea lagi Yan dulu keje kat mana, mai sini nak habaq… Habis je Poly, Yan keje ngan one of Project Management Consultant kat Shah Alam.. pastu dah setahun lebih kat situ, Yan cuba carik kerja lain …Ade member satu Poly yang bekerja kat SUK Selangor bagitau ade job… tapi Kontrak jer.. Takpelah janji keje kan… So Yan pun apply la job tu… Dipanggil interview .. alhamdulillah… dapat plak… so, resign job lama… Bermulalah episod baru di tempat yang baru, dengan kawan2 baru .. Yang kat atas tu sebahagiannya… keje punya keje … Setelah 2 tahun lebih keje kat SUK, Yan apply jawatan tetap bila Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri kuar iklan… Ingat lagi.. Masa tu tengah pregant anak pertama dah 8 bulan kugagahkan jua ke bangunan SUK2 (yang sebelah Plaza Alam Sentral tu) Alhamdulillah.. Yan dapat jawatan tetap tetapi di Jabatan yan berbeza… Sehingga sekarang ni Yan keje dah 2 tahun lebih… kalau kat SUK, Yan banyak wat report pengurusan dan teknikal dan jawab surat2 permohonan.. Kat pejabat sekrg Yan banyak turun site, wat minit dan surat …
Ok… yan akan bagi jawapan kepada soalan2 dalam true friend test secara berperingkat.. So, korang takdela tak tau jawapannye langsung…

Advertisements

Leave a comment »