Archive for July, 2008

Imran


Takde pe nak cerite… Cume gelagat anak yang kengkadang mencuit hati tapi selalunya wat panas hati…. Sabo je la ko ni Im…
Advertisements

Leave a comment »

Hadiah Untuk My Oldest Sista…

Ini hadiah untuk My Sista … Kak Shely … Birthday die 7th August.. dah bli awal pasal janji ngan Mr Hubby tak ajak kuar lagik minggu depan… Takut tak sempat .. dan atas niat nak heret kakak same2 bali Kain Cotton, Yan pun blikan die kain ni… harap2 die suke…

Leave a comment »

Baju Raya …

Ha… Ni confirm baju Raya Yan… sebab Mr. Hubby & anak2 sume dah buat baju melayu warna yang sama… Yan punya haruslah lain sikit… ade labuci2 sket.. Al maklumlah.. I’m the only roses among the thorns… Eh betul ke? kalau salah, betulkan… (english tak pandai sgt)…

Leave a comment »

GILA KAIN COTTON

Biasela… boring2 hujung minggu g meraban kat MV.. kalu dah sampai MV tak sah kalau tak g Kamdar… Muahaha… Beli kain lagik… Ikutkan hati yang rakus ni, nak beli sume corak yang ade kat situ… Tolong… Saya GILA KAIN COTTON!

Yang warna Merah-Oren tu bli kat Kamdar…. Yang biru Putih tu kat Alta Mode Seksyen 13 shah Alam… kain 100% Cotton lawn dari Pakistan kene rendam dulu sebelum dipotong … ini nasihat jurujual tu… die kata, biar benang2 cotton tu merapat dengan menyeluruh… takut bila kita potong dulu, jahit, baru basuh… nanti baju jadi kecil…
Gile kan? Ok Mr hubby pun geleng2 je nengok kan perangai Yan ni…

Lagi satu, bunga pink tu bli kat Bandung .. Bile g bandung? End of April… Takde entry kan? Sebab Yan g sorang… ngan staf2 tempat keje je… Rugi Yan tak bli banyak patern… sebab kat sana murah daripada kat sini… Kire 4meter = Rp200,000… Kat sini kire RM 30++ / Meter… cotton lawn Pakistan lagi la mahal… RM65++/ Meter… Tapi kalau dah jatuh hati berapa pun Yan sanggupkan jugak beli….

Leave a comment »

Bacaan Yan terkini



Nape Yan baca buku ni? Yan nak pregnant lagi ke? or Yan dah pregnant? Sebenarnye Yan teringin sgt nak anak perempuan… So, thanks to Dell sebab kasik pinjam buku 40 minggu nan indah… dan Yan pun ade beli sedia melangkah ke alam baru… Beria-ia je kan? setelah di fikir2kan… Yan tak confirm nak usaha bila tapi yang pasti sebelum umur Yan 30tahun, Yan akan usaha untuk pregnant lagi… Dengan berbagai sumber yang ade, Yan akan usaha untuk Baby Girl… Tapi Yan gak kene plan betul2 supaya tak bersalin bulan Ramadhan lagi… jenuh nak mengganti… Tinggal 5 hari lagik… Insyaallah…

Buat masa ni Yan ambil ubat perancang… Dan Yan cukup takut tertinggal walau satu hari… Tapi semua yang berlaku dengan izin Allah… Tak gitu? …

Leave a comment »

Pecal Cara Yan

Kangkong, Tauhu, tempe & Kuah Pecal
Ha… Pn. Normi, kalau nak tau, Yan suke bahan2 nie jer untuk pecal… Ni Yan mintak Mama Yan yang wat kan…. Yan makan jer…

Leave a comment »

Papa pujuk Mama…



Mr. Hubby ambil inisiatif ajak Yan tengok wayang… Agaknye die kesian ngan Yan… mane taknye… Hari Selasa tu, balik umah Yan dok muncung jer… merengek… sedih …
kitorang gamble je g JJ Bkt Tinggi… tengok cite ape yang ble dirembat…

Tapi, kali ni bawak Im sekali… saje nak testing.. mamat ni ble bawak majlis tak… hehehe… Majlis Kahwin dah fail budak ni… samelah adik beradik… Tak ble bawak majlis … Yang sorang nak berdokong yang sorang lagik melalak je kejenye… Ntah pape ntah…

Ops.. ok cerita pasal test mlm tadik .. Im oklah… Nampaknye die macam faham la cite tu… Sebab ade satu babak tu si Hancock ni mcm bersedih lah… tetiba Im cakap ” Kesian die …” Pastu ade satu babak lagi mcm kire peralihan waktu la… (One Month Later) …Im cakap ape? “Dah abis dah…” Overall die ok kalau bawak cerita2 khayalan macam tu… Kalau cite Sepi, confirm Yan tak bawak… nanti die boring lor… Pastu nak suruh org bukak lampu… Hahahaha…. Lawak tul Mamat sorang nih….

Leave a comment »