Archive for August, 2008

Ammar oh Ammar

Anak Yan Ammar macam tak berapa sihat… Pasai ape? Malam2 die tido tak lena… Sekejap2 merengek… Buatkan susu tak nak lak die minum… Adoi… Ngantuk nye bile g keje… Akibatnye Yan ble tetido masa tunggu kerja konkrit Jumaat lepas.. Rupa2nya.. baru perasan die nak tumbuh gigi baru… sebelah gigi kacip Arnab die tu… Patutlah takde selera makan…. Kesian Ammar… Lagi satu, gigi die yg 2 batang tu macam berkerak… bile kitorg cuba bersihkan, bendalah tu tak ble kikis pun… Mr. hubby kate, itu petanda Ammar terlebih Kalsium.. Sebab dulu kawan die pun ade macam tu..Ye ke kengkawan?
Advertisements

Leave a comment »

Kek Kukus Buah-Buahan


Ini Kek kesukaan Mr. Hubby… Resepi from RASA

Leave a comment »

3rd Test – Muffin Coklat Pisang

Saje amik gambor dekat2 kasik nampak die punya tekstur .. siap ade cebisan pisang lenyek… sekali lagi resepi daripada Mamafami.fotopages.. …

Leave a comment »

Opis mate lama…

Dari kiri, Kak Sue, Noni, Kak Ros (belakang), Kak Nor, Kak Fiza (belakang) & Me…

Semalam Yan ikut Mr. hubby g SUK.. Kenape ? Mengados kan ikut laki g keje… Heheh.. sebenarnye ade udang di sebalik mee… Yan nak g bersosial kat pejabt lama.. Nak jumpa kengkawan lama. Cit chat benda baru… Hahaha… Kalau bos Yan tau, mampuih …Kebetulan bos2 diorg sume takde… jadi beronggeng la kitorg 2 jam tanpa henti… Lama tak jumpa kan.. Dan jangan marah.. (Mr. Hubby terutama nya) diorg kata Yan kurus lah.. Muahaha.. Adoi … perasan lor… Ke diorg nak sedapkan hati ek? Oklah pada yang takde idea lagi Yan dulu keje kat mana, mai sini nak habaq… Habis je Poly, Yan keje ngan one of Project Management Consultant kat Shah Alam.. pastu dah setahun lebih kat situ, Yan cuba carik kerja lain …Ade member satu Poly yang bekerja kat SUK Selangor bagitau ade job… tapi Kontrak jer.. Takpelah janji keje kan… So Yan pun apply la job tu… Dipanggil interview .. alhamdulillah… dapat plak… so, resign job lama… Bermulalah episod baru di tempat yang baru, dengan kawan2 baru .. Yang kat atas tu sebahagiannya… keje punya keje … Setelah 2 tahun lebih keje kat SUK, Yan apply jawatan tetap bila Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri kuar iklan… Ingat lagi.. Masa tu tengah pregant anak pertama dah 8 bulan kugagahkan jua ke bangunan SUK2 (yang sebelah Plaza Alam Sentral tu) Alhamdulillah.. Yan dapat jawatan tetap tetapi di Jabatan yan berbeza… Sehingga sekarang ni Yan keje dah 2 tahun lebih… kalau kat SUK, Yan banyak wat report pengurusan dan teknikal dan jawab surat2 permohonan.. Kat pejabat sekrg Yan banyak turun site, wat minit dan surat …
Ok… yan akan bagi jawapan kepada soalan2 dalam true friend test secara berperingkat.. So, korang takdela tak tau jawapannye langsung…

Leave a comment »

Majlis Pertunangan Ary.. 17.08.08

Baju Ary
salah satu hantaran
ni pun
langsir .. cantik (mamat yg suke inter frame)
Ary

Semalam … sorang lagik teman 1 dorm mase sekolah dulu bertunang… tapi Yan sampai awal… sebab ade lagi jemputan di lain tempat.. Ary malu2 nak amik gambor sebab die belum bersiap lagi.. tapi aku paksa gak… dan adela sikit2 gambor hantaran Ary untuk bakal tunang Mior… Info dari Ary, Insyallah akan menamatkan zaman bujang nye pada 20 Disember 2008… tak lama lagik tu kawan2… jom kite redah ramai2… Sama2 lah kite doakan semua berjalan dengan lancar.. Ary dan Mior dulu sama2 satu Poli ngan aku.. tapi diorg mula couple masa diorg further study kat Melaka… Ceh.. aku lak lebih2… untuk keterangn lanjut sila tanya Ary sendiri… Muahaha…

Leave a comment »

Test 2- Orange Mocha Brownies

Takde wat pape hujung minggu kan… Harus mencuba resepi kek pulak… Orange Mocha Brownies… dan seperti biasa Tester kat rumah… Mr.Imran

..

Leave a comment »

Menjawab Tag Dell.. I try

Sempena menjawab tag Dell,
” owh.. sungguh sya tak menyangka akan menerima anugerah ini… Anugerah Kreatf.. Kreatif ke? Terima kasih kepada semua yang turut sama inter frame di dalam Blog saya ini … Kepada bos2 saya yang buat2 tak nampak semasa saya mengupdate blog.. dan kepada kawan2 yang sentiasa menjana idea sepanjang pembikinan blog ini.. Tidak lupa juga kepada penaja sunglass saya, Giogio Armani.. Penaja tudung dan baju2 saya En. Yasin mindagie… mekap saya, Maybelline dan Olay.. Dn tidak lupa Acer & Sony kerana, tanpa mereka, macam manalah saya nak upadte blog… Muahahaha…

Ok Dell, verangan sungguh …

Leave a comment »