Tentang Mama

Selasa lepas, banyak pulak cerita pada hari selasa ye? My Mama buat prosedur masukkan kamera tu kan (tak tau istilahnya) .. And the result, ada 3 saluran di kepala yang hampir tersumbat.. 3 bukan 1 seperti yg dikatakan sebelum ini.. Macam manala ble tersumbat…? Yan pun tak tau la.. My mum ni takdela gemuk sangat sampai banyak kolesterol or lemak sampai bole menyumbat saluran darah die.. dan, dr. bagi mama balik sementara diorg nak discuss pasal macam mana cara nak selelsaikan masalah ni…
Yan takde idea, dan sebenarnya terkilan tak dapat melawat walau 1 hari pun selama 3 hari Mama kat wad HUKM. Yan agak tertekan sebab tak dengar sendiri daripada dr. result rawatan tu… Macam ade yang tak cukup maklumat … bengang jer.. Yang teman Mama kat sana cuma Papa.. Sampaila Mama balik hari Rabu lepas baru dapat jumpa.. dan pastinya penerangan daripada MaPa tak sedetail dr. Urgh … habit Yan yang kengkadang Yan sendiri tak boleh terima… Hanya mendengar dan bertanya pada yang profesional or specialist tentang sesuatu.. Selagi tak dengar sendiri dan tengok, macam tak caya jer.. But, as for this case, Yan terpaksa akur.. dan sentiasa menunggu dan cuba bersedia dengan apepun cadangan dr. As long as bende tu tak berbahaya pada Mama.. dan kesan sampingannya tidak terlalu memudaratkan.. Tapi, setahu Yan, bila ada saja prosedur or apepun berkenaan kepala, kesan sampingannya agak menyedihkan… Yan cuba untuk tak fikir pasal benda-benda tak pasti… Tapi sedikit sebanyak adelah jugak kan… ok.. itu cerita tentang Mama Yan…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: